SOBA NOODLE SALAD

Dere vet når man lager en så god rett at man tenker "hva pleide jeg egentlig å spise før?" Litt sånn har jeg det med denne oppskriften jeg skal dele med dere nå. Jeg kaller den "Soba noodle salad" fordi jeg har brukt glutenfrie soba nudler laget av bokhvete og søtpotet (kjøpes på helsekost). Og fordi den er like god varm som kald. Med andre ord er det perfekt å lage en ekstra stor porsjon til middag som man kan ha med til lunsj dagen etter! Og ja du kan også bruke vanlig nudler, det spiller ingen rolle! Dette er enkelt, billig og super godt! Og som alltid i mine oppskrifter så er det lov å ha i så mye man vil av diverse grønnsaker, det er ingen mal. Alt etter hvor sulten du er og hva du liker! Oppskriften under tilsvarer tre passe store porsjoner. 

You know when you make something so tasty that you can't remember what you usually eat for dinner? Thats how I feel about this dish that I am about to share with you. I call it "Soba Noodle Salad" because I have used gluten free soba noodles made from buckwheat and sweet potato, (bought at a health food store) and because you can have it hot or cold, it doesn't matter. In other words its perfect to make a big portion for dinner and bring the rest as lunch the next day. And yes you can use regular noodles as well, no problem ! This is so easy, cheap and super delicious! And like in the rest of my recipes, you can have as much as you like of each vegetable, there is no rule. Do it your way! The recipe underneath is three portions. 

DU TRENGER/ YOU NEED 

250g nudler / 250g noodles
2 vårløk / 2 spring onion
1/2 chili / 1/2 chili
2 gulrøtter / 2 carrots
1 rød paprika / 1 red capsicum
1 kopp edamame bønner / 1 cup edamame beans
brokkoli /broccoli
soyasaus / soy sauce
koriander / cilantro
1 ss kokosolje /1 tbsp coconut oil
saften fra 1/2 lime / juice from 1/2 a lime
krydder: Japanese Wasabi & Sesame/ Spice: Japanese Wasabi & Sesame

Skjær opp gulrøtter og paprika i tynne strimler. Hakk vårløk og chili, ha deretter alt en panne med ca 1 ss kokosolje (olivenolje funker også). Kok nudlene og brokkolien hver for seg. Når brokkolien begynner å bli myk heller du av vannet og legger dem i pannen sammen med resten av grønnsakene. Ha deretter oppi edamame bønnene og så mye koriander du liker. Når nudlene er ferdige, heller du av vannet og skyller dem i kaldt vann før du setter ned varmen på platen og har nudlene i pannen sammen med grønnsakene. Hell over litt soyasaus, saften fra en halv lime og det magiske krydderet "Japanese Wasabi & Sesame" fra Santa Maria (dette er ikke spons). Det er mitt absolutt favoritt krydder for øyeblikket, det kommer til å bli ditt også, det lover jeg deg! Bland alt sammen i pannen og server i en skål med spisepinner litt ekstra koriander og en lime båt! Håper det smaker! 

Cut carrots and capsicum into thin slices. Chop the spring onion and chili, place it in a pan with a tbsp of coconut oil (olive oil is also fine). Boil the noodles and the broccoli. When the broccoli is a little bit soft, rinse them and put them in the pan with the rest of the veggies. Add the edamame beans and some cilantro. When the noodles are done rinse them in cold water before you put it in the pan with the rest. Drizzle over some soy sauce and the juice form half a lime. I also use a spice from the brand "Santa Maria" called "Japanese Wasabi & Sesame" which is my favourite spice at the moment (not sponsored). If you can't get that you can also add some wasabi into the soy sauce and add sesame seeds on top! Mix everything together and serve it in a bowl with some extra cilantro, a slice of lime and chop sticks. Enjoy!