LIVING AND LOVING THE ISLAND LIFE

Ingen tur til Lombok uten å titte innom Gili øyene! Sist gang vi var på Gili var første gangen vår på Bali og da var det midt i fellesferien og fult hus (øy). Det var så vidt plass til oss og vi bodde på et rom i en slags nedlagt klinikk, hvor sengene var gamle sykesenger. Med andre ord hadde det sikkert vært kult hvis det var et hotell med et tema, men dette var realitet og alt annet enn hyggelig. Denne gangen var det ikke fullt så mange mennesker her og en mye mer behagelig atmosfære. Det beste med å være her er kanskje at det nærmest er obligatorisk å gå barbeint. Kunne ønske det var sånn over hele verden. 

No trip to Lombok without visiting the Gilis! Last time we went here, was our first time visiting Bali and a lot has changed since then. Both for the good and bad. This time we were lucky to be there before the high season which was a huge contrast to our last visit when the island was full of people and we stayed in a creepy little room that was a closed down clinic and our bed was an old hospital bed. I mean come on! I love themed hotels, but this was reality! 

For dere som ikke vet, består Gili øyene av tre øyer som ligger knappe 10 minutter med båt fra nordsiden av Lombok. Gili Air, Gili Meno og Gili Trawangan. Sist nevnte  bodde vi på, ettersom det er den største og mest "innholdsrike" øya av de tre. Den omtales som "partyøya" og den kan jeg se, men det var altså ikke derfor vi dro hit. Siden første gangen vi var her har øya helt klart blitt en annen. Det finnes knapt en sandflekk uten en parasoll eller en tom brusboks flytende i vannkanten. En stor moske har blitt bygget mitt på øya og bønneropene står derfor i stor kontrast med de lettkledde turistene som sykler forbi. Uansett, Gili øyene er sjarmende og mye av grunnen til det er at det ikke er noen biler eller mopeder, kun hest og kjerre og sykler. Det er matmarked om natten, massevis med herlige strandbarer å se solnedgangen fra og utrolig fint å snorkle. Gili er på mange måter et skikkelig ferieparadis hvis man er så heldig å unnslippe de enorme mengdene med turister. 

For those of you who don't know what Gili is: The Gili Islands are three islands on the north side of Lombok. Gili Air, Gili Meno and Gili Trawangan. Only ten minutes from the coast of Mentigi. We stayed on Gili T, because its the biggest and most "developed" of the three. Its known as the party island, which is obviously why we went there. Joking. Since the last time we visited many things have changed, there is no sand spot without an umbrella nor a beach where there is no rubbish floating in the waterfront. They also build a huge mosque on the tiny island which is quite a contrast to the tourists biking around in their not so covering kinis. Oh well, the Gilis are charming, and the reason for that is because it has such a tropical vibe, no scooters, no cars, only horses and bikes. Its a real holiday paradise with beach bars with beautiful sunset views, night markets with street food and clearest and bluest water perfect for diving and snorkelling. Its definitely worth a visit, especially if you are able to escape the tourist season.