FIVE FAVS ON GILI TRAWANGAN

gilit.jpg

THE BANYAN TREE 

Min favoritt cafe på Gili T, uten tvil den mest innbydende og freshe restauranten langs strandpromenaden på den sørlige delen av øya. Midt i den travle gaten rett ved der man legger til med båten ligger The Banyan Tree, en vegetarisk restaurant med masse deilig på menyen. Alt fra smoothie bowls og friske juicer til supper, sandwhicher, raw kaker og avokado toast. De har også flere veganske og glutenfrie alternativer! Kan anbefale Roasted Pumpkin Soup og goji berry bar! 

Definitely my favourite cafe on Gili T, its one of the most inviting and fresh spots you can find on this island. In the middle of the "main street" not far from where you arrive with the boat. The Banyan Tree is a vegetarian restaurant with plenty of delicious options for a veggie foodie! You can find anything from smoothie bowls and fresh juices to sanwhiches, raw cakes, soups and avocado toast. They also have vegan and gluten free options! I can recommend the roasted pumpkin Soup and the goji berry bar!

KAYU CAFE 

En søt liten cafe i hovedgaten med perfekt meny for frokost og lunsj! Her har de alt fra kaffe, vegansk is og kombucha til wraps, smoothie bowls og annen frokost mat! Yum! 

A cute little breakfast and lunch spot in the "main street" of Gili T. They have everything from coffee, vegan ice cream and kombucha to smoothie bowls, wraps and salads. Yum!

PITUQ CAFE 

En annen cafe i en bakgate på Gili T med fargerik og vegetarisk meny! Kult sted å trekke seg tilbake fra solen på formiddagen og spise en fresh lunsj i en av de små bambsuhyttene de har i cafeen. Her har de alt fra sunne og friske smoothies og pasta pesto til nasi campur, nudler, wraps og bruschetta. 

Another cute cafe in the back streets of Gili T with a colourful vegetarian menu. Such a laid back and cool vibe, where you eat your meal in tiny tree huts. On the menu you will find anything from fresh smoothies, pasta pesto and noodles to nasi campur, wraps and bruschetta. 

LE PIRATE BEACH CLUB

Hotell og beach club i et! Perfekt sted å bo hvis du liker tanken på å tilbringe late dager i små hvite og turkise strandhytter på en roligere side av Gili Trawangan. Du har sikkert sett dem på Instagram! Her har de et basseng for hotellets gjester og et for beach clubbens gjester. Om kvelden har de også utekino og popcorn maskin! Hva mer kan man ønske seg på en "øde" øy?

Hotel and beach club, all in one! The perfect place to stay if you want to have some chill days by the beach in their tiny white and turqoise beach bungalows. You have probably seen them on Instagram! They also have a one pool for their guests and another pool for the beach clubbers. And at night they have an outdoor cinema with a popcorn machine. I mean come on! What more could you possibily ask for on a "deserted" island?

CASA VINTAGE 

En annen beach club med vintage interiør, deilig smoothies og hengekøyer. Perfekt sted å tilbringe ettermiddagen på stranden. Casa Vintage ligger på motsatt side av der du kommer av båten på Gili T. Med andre ord lønner det seg å leie en sykkel og sykle rundt! Tar knappe 30 minutter og sykle øya hele rundt, så no worries! 

Another beach club with vintage interior, smoothies and hammocks. The perfect place to spend the afternoon at the beach. Casa Vintage is on the opposite site of the island from where you will arrive with the boat. You should therefore rent a bike, it only takes 30 minutes to bike around Gili T, so no worries!