FIVE FAVS IN HANOI

hanoi.jpg

JALUS VEGAN KITCHEN & CAFE 

Ikke visste jeg at det fantes flere veganske restauranter i Hanoi, men til min store overraskelse så surfet jeg over denne på nettet og ble nødt til å prøve den ut! Menyen var full av fargerik og fresh mat i kontrast med osen fra resten av den Vietnamiske gatematen. Her har de akkurat det man mangler når man er på tur i en slik by, alt er vegansk og de kan også gjøre alle rettene glutenfrie! Jeg spiste en deilig potet curry i kokosmelk og en bringebær, blåbær og morbær smoothie! Tommel opp! (Adresse: 46 Hàng Trống, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam)

I didn't know Hanoi had plenty of vegan restaurants, when I found this online I just had to go! Their menu is full of colorful and healthy food unlike any of the street food restaurants around. Everything is vegan and they can also make every dish gluten free. I had a delicious potato coconut curry and a berry smoothie! Thumbs up! (Address: 46 Hàng Trống, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam)

DRAGON FLY 

En liten fin interiør butikk midt i gamlebyen. Her kjøpte jeg stråvesken min, men det var langt i fra det eneste jeg hadde lyst på! Butikken er full av koppestell, vesker, bestikk og annet smått og godt. Her er det fixed-price, med andre ord ikke rom for pruting. Men prisene er så rimelige at det ordner seg uansett! 

A cute little shop we stumbled upon on our way back to the hotel. This is where I bought my straw basket and it was far from the only thing I wanted. Dragon Fly is full of  cute things, such as ceramics, straw baskets, cutlery, trays and other stuff. Remember that this is a real shop with fixed price, no room for bargain, but the prices are good so no worries! 

THE HANOI SOCIAL CLUB 

En søt liten cafe i en sjarmerende sidegate i gamlebyen, interiøret er trendy og Vietnamesisk og stemningen avslappende og lun. The Hanoi Social Club er et perfekt sted å ta en drink, en kaffe eller en matbit mellom vandringen i byen. De har både glutenfrie og veganske alternativer!(Adresse: 6 Ngõ Hội Vũ, Hàng Bông, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam) 

A cute little cafe in a charming narrow street of the Old Quarter. The interior is trendy and Vietnamese and the ambience is chill and cosy. The Hanoi Social Club is the perfect place to grab a drink, a coffee or a lunch while wandering the streets of Hanoi. They have plenty of gluten free and vegan options! (Address: 6 Ngõ Hội Vũ, Hàng Bông, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam

LITTLE HANOI DIAMOND 

Jeg må legge til et av hotellene vi bodde på i Hanoi. Ikke noe fancy eller luksus, bare super rimelige og renslige rom, ansatte som gjør alt de kan for å hjelpe deg med hva enn det skulle være og beliggenhet midt i smørøyet av gamlebyen. Hvis du bestiller standar rommet til ca 20$ natten blir du mest sannsynlig oppgradert til det fineste rommet de har så lenge det er ledig! Så snille er de faktisk! (Adresse: 11 Bát Đàn, Hàng Bồ, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam

I have to mention this hotel that we stayed at whilst in Hanoi. Its not fancy nor luxurious, just super cheap, convenient with clean rooms, and over the top helpful staff that would do anything out of this world to help you. The location is perfect, its right in the hustle and bustle of the Old Quarter and another tip: book the standard double room and you will most likely be upgraded to a nicer room as long as its available! Thats how nice they are! (Address: 11 Bát Đàn, Hàng Bồ, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam

THE NOTE COFFEE

Nede ved elven i gamlebyen ligger det en liten unik cafe som heter The Note Coffee Her er hele kafeen fylt med post-it lapper fra besøkende. Her er det koselige og annerledes og sette seg opp i andre etasje på den lille trange verandaen med en kopp kaffe og se på livet som rører seg utenfor. Ps: Her har de også soyamelk! (Adresse: 64 Lương Văn Can, Hàng Trống, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam)

Down by the river in the old city of Hanoi there is a unique little cafe called The Note Coffee. This place is totally covered in post-it notes from its visitors. This is the perfect place to stop for a coffee and climb up on their tiny balcony to watch the city life underneath. Ps: They have soy milk! (Address: 64 Lương Văn Can, Hàng Trống, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam)