10 TIPS FOR YOUR VIETNAM TRIP

halongbay.jpg

1.Er du på jakt etter et helt ok hotell med fantastisk service i hjertet av gamlebyen i Hanoi. Da burde du sjekke ut Little Hanoi Diamond. Det er veldig billig å bo der og de kommer mest sannsynlig til å oppgradere deg til et finere rom enn det du booket når du ankommer. Derfor anbefaler jeg å booke et standard rom, slik at du betaler minst mulig. 

If you need an ok hotel with wonderful service in the heart of the Old Quarter of Hanoi I can recommend Little Hanoi Diamond. Book the standard room, they will most likely upgrade you to the superior room if its available - and it will be. 

2. Jeg må anbefale appen Maps.Me! Den bruker jeg alltid på tur ettersom det er et offline kart som gjør det enkelt å finne frem på nye steder uten wifi. Du kan også søke etter butikker, cafeer og restauranter uten internett når appen lastet ned. Husk å laste ned kartet for byen/stedet/landet du skal til mens du har wifi for å kunne bruke det når du ikke har wifi. 

I have to recommend the Maps.Me! We always use this when we travel to a new place. Its an offline map which makes it easy to find your way around when you dont have the access to wifi. You can also search for shops, cafes and restaurants without internett as long as the app is dowloaded. Remember to download the map of the area (city/country) you need it for when you have wifi so you can use it without wifi later. 
 

3. Jeg er veldig nøye med hvilke flyselskap jeg velger å fly med å har funnet ut at Vietnam Airlines er greit å fly med. Det føltes trygt og profesjonelt og prisene var også veldig fine. Man kan også ha med 30kg bagasje per person noe som er en stor bonus! 

I am very selective with which airlines I fly and I do have to say that Vietnam Airlines was pretty good. It felt professional and safe, the service was great and one could have one 30 kg luggage each which is a big plus! 


4. Vær obs på visum relger når du reiser inn til Vietnam. For nordmenn kan man oppholde seg i Vietnam under 15 dager uten visum noe som er veldig praktisk! Skal du være i Vietnam lenger må du søke om visum på forhånd. Det samme gjelder for flere andre europeiske land, sørg for å lese deg opp på reglene før avreise. 

Make sure to check the rules for visa on arrival when you plan your trip to Vietnam. Some countries: like Norway will get their tourist visa on arrival if they only plan to stay in the country for 15 days or less. If you plan a longer journey make sure to apply for visa before you arrive and read about your countrys visa relationship with Vietnam. 


5. Trenger du et billig og rent hotell i hjertet av District 1 i Ho Chi Minh så kan jeg anbefaler Bich Nugyen! I resepsjonen jobber verdens hyggeligste og hjelpsomme gutt som snakker flytende engelsk og det finnes massevis med restauranter og butikker i gangavstand. 

If you need a cheap and clean hotel in the heart of District 1 in Ho Chi Minh, I can recommend Bich Nugyen. The guy in the reception speaks fluently english and is super helpful! There are plenty of restaurants and shops within walking distance from the hotel. 

6. De har Uber i Vietnam som da selvsagt er super billig. Her finnes både scooter Uber og bil Uber. Vær obs på det når du bestiller, ha også i hodet at trafikken er over middel hektisk og farlig. Med andre ord synes jeg ikke at scooter er trygg transport i Vietnam. Jeg vil heller ikke anbefale å leie scooter i noen av de store byene. 

Vietnam has Uber, which is obviously super cheap! They have both scooter Uber and car Uber, keep that in mind when booking. You should also consider not using a scooter as a transport in general because of the wild and unsafe traffic. I also dont recommend renting a scooter in any of the big cities, its not safe no matter how good driver you are. 


7. Er du lei av Phó, ris og annen Vietnamesisk mat så kan jeg anbefale en Juice Bar som heter: Smoothie Facotory i Ho Chi Mihn, her har de små energy balls og alle mulige smoothies og juicer, hvis du craver noe sunt og annerledes. 

Are you tired of Phó, rice and other vietnamese food I can recommend a Juice Bar in Ho Chi Minh called Smoothie Factory. They have plenty of delicious smoothies and also a few energy balls if you are craving something different and healthy. 

 8. Noe som veldig få vet om er at Vietnam har en liten ørken, eller faktisk to. En som de kaller "Red Dunes" og en "White Dunes", begge finner du med kun en 25 minutters kjøretur avstand i Mui Né. Mui Né er en liten by ved kysten en 4-5 timers kjøretur fra Ho Chi Minh. Hit kan du ta en taxi for 80$ en vei eller ta en buss for 13$ per person en vei. 

Very few people actually know that Vietnam has a desert, or two. One called the "Red Dunes" and one "White Dunes". The last one is definitely the biggest and prettiest, but both is worth a visit and is only a 25 minutes drive apart. You can find them in Mui Né, 4-5 hour drive towards the coast from Ho chi Minh. To get to Mui Né you can take a taxi for 80$ one way or you can take the bus for 13$ one way per person. 

 9. Trafikken må få sitt eget punkt her. Vær så snill å se dere ordentlig for før dere krysser gaten og tenkt dere to ganger om før dere velger transport. Jeg trodde trafikken på Bali var farlig, men det var bare til jeg kom meg til Vietnam. Da vi bestemte oss for å dra til Mui Né var vi usikre på om vi ville ta bil, tog eller buss. Vi konkluderte med taxi ettersom vi følte en nyere bil med en sjåfør som kunne engelsk og som man kunne sørge for at ikke sovnet eller kjørte for fort føltes tryggere. På turen tilbake bestemte vi oss for å spare penger og hoppe på bussen. Bussen føltes stor, fresh og tilsynelatende trygg. Jeg pleier ikke føle meg utrygg eller stresse så mye over trafikken når jeg reiser men etter en halvtime på bussen fikk vi se en skikkelig stygg ulykke midt i veien. To mopeder hadde kræsjet med en lastebil. Dere kan jo tenke dere hvordan det så ut. Jeg får ikke ut av hodet mitt hvordan han ene som kjørte mopeden så ut da han ble bært bortover veien av vitnene. To timer senere kræsjet også bussen vi satt i med en annen personbil. Bussen vår dro med seg hele bilen gjennom et kryss. Det gikk heldigvis fint med alle, men det er uten tvil en wake up call! 

The traffic needs its own paragraph here. I thought Bali traffic was crazy, well that was only until I visited Vietnam. Please watch out before you cross the street and think twice about your transport options. When we decided to go to Mui Né we weren't sure about taking a taxi, the train or the bus. But we ended up taking a taxi because it felt safer in terms of it being a new car, and a driver that spoke english so we could make sure he wasn't driving too fast or falling a sleep. On our way back we said to ourselves "lets save some money and jump on the bus" so thats what we did. The bus felt clean, comfortable and safe. I never really stress too much about the traffic when I travel, but after half an hour on the bus we witnessed this horrible traffic accident. Two scooters had crashed with a truck. I will leave the rest to your imagination. I can't get the sight of one of the scooter drivers being carried out of the road out of my head. Two hours later we crashed with another car. Our bus pushed another car through a junction. Thank God, it all went fine, nobody got hurt. But still, the traffic in Vietnam is a wake up call! 

10. Sist men ikke minst er jo Halong Bay uten tvil et must-see! Selvom det er utrolig turistifisert og til tider litt slitsomt må man oppleve det. Det blir som pyramidene i Egypt, et punkt på en eventyres liste som må krysses av. Ikke bli lurt av alle de forskjellige turene som er å booke, vær ærlig med hva du vil ha, hvilken komfort du er ute etter, hvilket budsjett du har og hva du vil se og oppleve! 

Last but not least Halong Bay is a must-see! Even though its very touristy and can be exhausting at times, you gotta experience it! Its like the pyramids of Egypt, another wonder for a traveler to cross of the list. Dont be fooled by all the different trips you can book, know what you want, ask if its included in the trip, be honest about your comfort and your budget and whats important for you to see.