IN THE STREETS OF HANOI

Første gang i Vietnam! Kult å endelig være et sted som har stått så høyt på reiselisten min i evigheter og for å ikke snakke om, et helt nytt land. Første inntrykket var "shit for en lang immigration kø", andre inntrykket "digg å være norsk å slippe visumstull" og tredje inntrykket "her luktet det vårruller". Overgangen er ikke så enorm fra Bali til Bangkok og videre til Hanoi, men for en førstegangs reisende til Asia kan jeg tenke meg det kan føles overveldende og hektisk. 

First time in Vietnam! So cool to finally be somewhere thats been on my travel list for such a long time, and not to mention a new country! My first impression was "jesus that immigration line is long", the second impression "feels good to be norwegian not having to deal with visa" and third "it smells like spring rolls". The transition isn't huge from Bali to Bangkok and on to Hanoi, but for a first time Asia traveler I bet it feels hectic and overwhelming. 

Det første vi gjorde var å komme til et hotell vi hadde betalt for, men som ikke hadde flere rom igjen til oss. Til vår store overraskelse ble vi kjørt til en kompis sitt hotell og fikk et enda finere rom. Hell i uhell. Vi løp ut i gaten, sultene etter flyturen fra Bangkok og fant fort et sted med lanterner og balkong hvor vi spiste wok grønnsaker i sterk hvitløk, vårruller, frukt, lokal øl og ris. Ingen måltider uten ris på denne siden av jorda. 

When we arrived at the hotel we had booked and paid, they didn't have a room for us. Great. They surprised us with driving us to another hotel with a much nicer room so it was fine. We dumped our luggage and ran out in the street hungry after the flight from Bangkok. Quickly we found a cute restaurant with lanterns and a balcony where we ate stir fried veggies in garlic, spring rolls, fruit, local beer and rice. No meals without rice in this part of the world. 

Idag har vi ruslet rundt i gamlebyen uten mål og mening. Gud så deilig det er noen ganger. Ikke ofte man kan være et helt nytt sted uten å føle at det er massevis man må gjøre. Jeg har vært på jakt etter en stråveske helt siden min gamle røk rett før vi dro fra Bali og et par nye sko ettersom mine falt ut av sekken da vi kjørte gjennom jungelen på Nusa Penida. Og idag fant jeg begge deler. To par sko ble med hjem fra markedet og en veske fra en perle av en butikk vi tilfeldigvis snublet innom. Elsker å finne rare ting som ingen andre vil ha. Spesielt når man får to par sko og en stråkurv for under 250kr. 

Today we walked around the old city with out any plans. It feels so good to stroll around without having to see this and that, its rare when you are traveling, especially the first day in a new place. I have been looking for a straw bag ever since mine fell apart in Bali and also for a new pair of shoes because I lost mine out of my bag when we drove through the jungle on Nusa Penida. Today I found both! Two new pairs of summer shoes from a market and a little straw basket from the cutest shop we randomly passed on our way back to the hotel. I love buying weird things that nobody else wants. Especially when you get two pair of shoes and a straw basket for 25$.