ISLAND HOPPING FROM NUSA LEMBONGAN

nusapenida.jpg

HOW TO GET TO THE ISLANDS 

Jeg prøver så ofte jeg kan å unngå organiserte turer, det finnes få ting som er slitsommere enn det. Derfor hoppet vi i en Uber og tok den til Sanur Beach. Der gikk vi langs bodene på strandpromenaden for å finne en god pris tur-retur Nusa Lembongan. Vi fant en båt som gikk ti minutter etter at vi kom og betalte 175 000 IDR en vei per person. 

I always try to avoid the organized trips,I much rather do the research on my own. Therefore we jumped in an Uber and took it to Sanur Beach. Where we walked alongside the beach among the stalls to find the best deal to get a roundtrip to Nusa Lembongan. Luckily the boat we found and paid 175 000 IDR each way per person departed ten minutes after we arrived. 

Jeg anbefaler å sjekke tidene til de forskjellige båtene på nettet slik at dere vet at dere ikke trenger å vente lenge når dere ankommer. Vi kom til Sanur Beach ti minutter før båten gikk, med litt flaks og slapp derfor å vente. Jeg anbefaler også å vente med å bestille billett til dere ankommer Sanur for å få en bedre pris. Det finnes direkte båter til de forskjellige øyene, her må man forhøre seg. De fleste går i hvert fall direkte til Nusa Lembongan, men det finnes også direkte til Nusa Penida. 

I recommend that you are aware of the time schedule of the departures before you go to Sanur, so you dont have to wait too long. You can find the different boat departures online, but wait with buying a ticket before you get there to get the best price. There are direct boats to the different islands,ask your way around. Most boats go to Nusa Lembongan, but you can also find a direct one to Nusa Penida. 

HOW TO GET AROUND 

Øylivet er over middels avslappende og easy-going. Her er den eneste måten å komme seg rundt på egenhånd å leie scooter med mindre man vil bruke beina. Så fort du setter beina på land i havnen vil du bli oppsøkt av folk som leier ut scootere, her skal man betale ca 50 000 IDR per dag med moped, inkludert full tank. Mellom Nusa Lembongan og Nusa Ceningan er det en  gul bro kalt Yellow Bridge. Kreativt ikke sant? Så dette er måten og komme seg mellom disse øyene to øyene. Tenker du deg ut til Nusa Penida må du hoppe på en båt. Det gjør du ved å parkere scootern din i havnen ved Yellow Bridge, spørre etter den lokale båten til Nusa Penida og betaler derretter 50 000 IDR per person en vei. Turen tar ca 20 minutter før man er i havnen på Nusa Penida. Når du kommer over dit leier du bare en ny moped der for dagen, så du kan utforske øya på egenhånd. 

The Island life is super chill and easy-going. The only way to get around is by renting a scooter. As soon as you place your feet on the beach of Nusa Lembongan you will be approach by people wanting to rent you a scooter. You should pay about 50 000 IDR for a full day including a full tank. Between Nusa Lembongan and Nusa Ceningan, there is a big yellow bridge called the "Yellow Bridge" (how creative right?). This is how you get between the two islands. If you want to go to Nusa Penida you drive to yellow bridge, park your scooter there, ask for a local boat to Nusa Penida and pay 50 000 IDR per person one way to get there. This should take about 20 minutes. When you get over there you just rent a scooter for the day, so you can explore the island by yourself.

WHAT TO SEE AND DO 

Så hva skal man se og hva skal man gjøre? På Nusa Lembongan er det ikke mye å gjøre annet enn å slappe av, bade, drikke kokosnøttvann, spise taco, se på solnedgangen og ta livet med ro. Det var i hvert fall det vi gjorde på den øya. Det er perfekt å bo der og så heller ta dagsturer til Nusa Penida og Nusa Ceningan for å se og oppleve. Jeg tar utgangspunkt i det vi gjorde som jeg vil anbefale videre. 

So what to do on these islands? Nusa Lembongan is the perfect island to stay on. Its the place to relax, swim, drink coconut water, eat tacos, watch the sunset and basically just chill. Thats what we did. You can go on day trips to Nusa Penida and Nusa Ceningan to explore. Here are some of the things I recommend, that we did: 

Bali Eco Deli: En koselig liten miljøvennlig cafe med super god kaffe, frokost mat og deilig middag! 
Perfekt sted å starte dagen hvis du trenger wifi og kaffe eller ta en pause fra solen og smake på en av deres hjemmelagde iskremer! De har både veganske og glutenfrie alternativer! Også er curryen de serverer til middag å anbefale! 

Bali Eco Deli: A cute little environment friendly cafe with coffee, breakfast food  and dinner. Perfect place to start your day if you need wifi and coffee or take a break from the sun and try their homemade ice cream! They have gluten free and vegan options available! Also I have to recommend their curry for dinner! 

The Deck: Nusa Lembongans kuleste bar og restaurant. Perfekt sted å ta en fancy frukt drink ved solnedgang! De har også en fargerik meny med alt fra frokost mat til snacks og middag. Her har de også endel glutenfrie og veganske alternativer. 

The Deck: Definitely the coolest sunset spot on Nusa Lembongan. They have fancy, fruity drinks, kombucha, and a delicious and colorful menu with everything from breakfast food to snacks and dinner, with gluten free and vegan options! Yey! 

Blue Corner: En laid-back beach bar hvor du kan tilbringe dagen på sakkosekker i vannkanten. Her har de også en fargerik meny med taco, nachos, pizza, smoothies etc. De har også flere glutenfrie og veganske alternativer, samt et basseng og avkjøle seg i. 

Blue Corner: A laid back beach bar where you can relax all day on the beach on one of their colorful bean bags. Blue corner also has a colorful menu with smoothies, tacos, nachos, pizzas etc. Also a few gluten free and vegan options! 

Crystal Bay: En liten bukt med perfekt badestrand på Nusa Penida. Kun 15 minutter på scooter fra havnen man ankommer i. På vei ned dit er det også flere Warungs (lokale cafeer) med billig indonesisk mat, perfekt for en kjapp lunsj! 

Crystal Bay:A little bay with a beach that is perfect for swimming, approximately a 15 minute drive from the port you arrive in. On the way down to the beach there are plenty of Warungs (local cafes) with Indonesian food, perfect for a quick lunch! 

Kelingking Beach: Uten tvil en av de fineste stedene på Nusa Penida og en av de fineste utsiktene jeg har sett! Man kan også gå nedover den bratte skråningen for å komme ned på stranden hvis man er sporty og badesyk. Bare husk å ikke glemme at du skal gå opp igjen også. 

Kelingking Beach: Definitely one of the most beautiful views I have ever seen. Its a beach down there where you can swim if you feel like hiking down. Just keep in mind that you have to walk up again as well. 

Andre ting å sjekke ut: Le Pirate Beach Club Ceningan, Atuh Beach, Broken Beach, Angels Billabong, Dream beach, Blue Lagoon and Secret Beach. 

Other things to check out: Le Pirate Beach Club Ceningan, Atuh Beach, Broken Beach, Angels Billabong, Dream beach, Blue Lagoon and Secret Beach.