DAYTRIP TO NUSA PENIDA

Nusa Penida er det nordligste øya av de tre perlene utenfor Bali, også den største og mest uberørte. Jeg har sett så mange bilder av Kelingking Beach på Instagram og Pinterest men aldri egentlig visst at det var her det var, før vi bestemte oss for å dra på øyhopping i helgen og jeg skjønte hva jeg var i ferd med å få oppleve. 

Nusa Penida is the biggest island of the three and also the one that is northernmost and not to mention the most untouched. I have seen so many photos of Kelingking Beach on Instagram and Pinterest, but never known where it was, before we decided to go island-hopping last weekend. 

Utsikten som ventet oss på tuppen av klippen etter en times tur gjennom øyas jungel desorientert på humpete veier, var uslåelig. Det er helt klart noe av det fineste jeg har sett og mye av grunnen til det er hvor utrolig urørt det er. Stranden som ligger langt der nede kan kun nås til fots ned den bratte skråningen eller med båt. Med andre ord var det ingen der. 

The view that was waiting for us after we had been driving through the lush beauty of the island disorientated on bumpy roads was out of this world. Its definitely one of the most amazing views I've ever seen. The beach down there can only be reached by a tough climb down the steep terrain or by boat. In other words, the beach was empty. 

Nusa Penida er en stor øy med lange avstander mellom stedene man ønsker å besøke. Til tross for at vi hadde flere timer fikk vi bare sett Kelingking Beach og Crystal Bay samt havnen man ankommer med båten fra Nusa Lembongan. Vi møtte en hyggelig franskmann som hadde flyttet til øya, han sa man godt kunne bruke tre-fire dager for å utforske øya og det er jeg i grunn enig i. Det er så utrolig mange andre fine steder å se der. Nusa Penida we will be back! 

Nusa Penida is a big island with some distance between the places one wants to visit. In despite of having some time to explore we only got to see Kelingking beach and Crystal Bay and the harbor where we arrived with the boat from Nusa Lembongan. We met a super nice guy from France, that had moved to the islands a couple of years ago and he said one could easily spend three-four days exploring Nusa Penida, and I do have to agree,there is so much more to see! Nusa Penida we will be back!