ONE NIGHT IN BANGKOK

Plutselig var man i Bangkok. Turen fra Bali er på knappe 4 timer og gikk ganske så greit til tross for at jeg ikke liker å fly akkurat over der hvor disse to flyene på et merkelig vis forsvant for noen år siden. Kan ha noe å gjøre med at jeg hørte på podcast hele veien og drakk rødvin mens jeg spiste mine medbrakte glutenfrie og veganske zucchinikaker. Smaker som krydderkake og er kjøpt på Earth Express i Seminyak. 

Suddenly we were in Bangkok. The flight from Bali is about 4 hours and went quite well in despite of flying over the sea where the two planes disappeared a few years ago. Might have something to do with that I listed to podcasts the whole way while I enjoyed some red wine and my zucchini bread that I brought with my from Earth Express in Seminyak. 

Jeg har vært i Thailand mange ganger, men innså ikke før jeg satte meg ned i de klamme skinnsetene i taxien at jeg aldri hadde vært i Bangkok før. Første møte med hovedstaden var da vi åpnet den knirkende døren til hotellrommet og røyklukten slo i mot oss. (Ikke en røyklukt alá en sigg på en mørk vinternatt, men mer som rullingsen til en gammel gris.) Etterfulgt av en kakkerlakk på veggen og en gekko på badet hvor taket forresten var i ferd med å falle ned. Jeg spurte vennlig i resepsjonen om det ikke var mulig å få et non-smoking rom. (Selvom jeg helst skulle byttet hotell) Hun svarte at jeg godt kunne røyke i sengen hvis jeg ville. Slaget var tapt. 

I have been to Thailand a few times now, but I didn't realize before I sat down in the sweaty leather backseats of the cab that I had never been to Bangkok. Our first encounter with the capital was when we opened the door to our hotel room and a smell of smoke hit me in the face. (Not the type of smoke like a little cigarette on a cold wither night, but more like the tobacco you found in your grandfathers bedside drawer when you were a kid.) Followed by a cockrouch on the wall and a gecko in the bathroom, where btw the ceiling was falling apart. I asked polite in the reception if it was possible to get a non-smoking room. (Even though I wanted to switch hotel.) She said I was more then welcome to smoke from the bed if I wanted. Lost case.  

Klokken var nesten midnatt og vi hadde ikke spist middag så vi tok en rå sjans og satte os ned på hotellets restaurant. Jeg burde tatt hintet da jeg så at julelysene ennå ikke var tatt ned. Vi angret umiddelbart. Jeg vet ikke med dere, men jeg er ikke spesielt begeistret for asiatiske versjoner av country ballader og ei heller av kelnere som glemmer bestillingen din fordi de er mer opptatte med å kore fjumpen i Hawaiiskjorte på scenen som er dekket av lilla filt og plastplanter med neonlys. Dere kan tenke dere til klientellet på sånne steder. Rart vi fikk sitter der i det hele tatt ettersom dresscoden var tydelig: solbrente armer med tankskille. Tanken var forsatt på, men satt ikke like klistret til ryggen som den hadde gjort tidligere på dagen i solsteken. Rødmussete i ansiktet, en tjukk lenke rundt halsen som matched tatoveringen på høyrearmen som fint hadde smeltet inn i huden den dagen den ble tatt i 1965 i en sidegate i Phuket. Jeg hadde ikke bestilt cola hvis jeg visste at den kom ut av en lunken asiatisk hjemmelaget dispenser og heller ikke fried rice hvis jeg hadde visst at kokken skulle ta på mikrofonen og servitrisene mellom hver rett. 

The time was almost midnight and we hadn't had dinner yet. So we took a chance and sat down at the hotels restaurant. I dont know why we didn't take the hint when we saw that the christmas lights were still up. We immediately regretted. I dont know about you but I am not a huge fan of asian covered country songs nor waiters who forget your order because they are to busy climbing on stage singing with the weirdo in the Hawaiian shirt on a stage covered in purple cloths with plastic plants with neon lights. You can imagine the clientele in a place like this. Strange we even got in, cause the dress code was quite obvious: sunburned arms with tank top sun marks. The tank was still on but it wasn't as glued to the back as it was earlier when the sun was shining. A big fat chain around the neck which was matching the tattoo that had melted into the skin right away after it was taken in 1965 in a shady shack in the back street of Phuket. I wouldn't have ordered I coke if I knew it was coming out of a homemade asian dispenser nor a fried rice if I knew the chef was going to touch the mic and the waitresses between the orders. 

Morgen etter samlet jeg mot til meg og gikk inn på badet som hadde lyst grelt hele natten. Da jeg lukket døren bak meg tok gekkoen sats og hoppet ut i luften over hodet mitt. Jeg er sikker på at det var en form for bakholdsangrep bare at han hadde litt for korte armer. Klask sa det i det han landet i badekaret og ut gikk jeg. Vi døpte gekkoen Asgeir for anledningen. Han var ikke sjefen over alle sjefer, men han var sjefen over badet. Til min store overraskelse var plutselig en av mine beste venninner som bor på Sri Lanka helt tilfeldig i Bangkok samme morgen. Vi snudde oss rundt og fikk tatt en frokost sammen før vi dro til flyplassen. Dette toppet uten tvil turen, ettersom det også var nyttårsfeiring i landet som vil si at det var vannkrig over hele byen og det er helt greit å spyle ned alle du ser uavhengig om man har kamera og mobil i hånden eller hvit kjole. 

The morning after I took the courage and went into the bathroom that had been glaring the whole night. When I closed the door the gecko came out of nowhere and flew over my head and landed in the bathtub. I am convinced that it was an ambush, but that he sadly had too short arms. To my great surprise one of my best friends from Sri Lanka randomly had a layover in Bangkok the same day, so we got to meet up for breakfast before we had to go to the airport. This was definitely the best part of our trip since it also was New Years celebrations going on. Which in Thailand means that you can shoot whoever you want with your water pistol whether or not the person is carrying a phone or a camera or is wearing a white dress.