WHY BALI STOLE MY HEART

bali.jpg

THE FOOD

Det er ingen tvil om at maten hadde mye av skylden for at jeg forelsket meg sånn i denne indonesiske øya første gang jeg var her! Det er ingen selvfølge for en som spiser plantebasert og glutenfritt å finne ordentlige, gode og næringssrike måltider når man er ute å reiser. Bali introduserte meg til en helt ny verden av fargerik og alternativ mat. Når jeg tenker på Bali er det alle de kule cafeene jeg tenker på, alle mulighetene som finnes for meg her nede. Å spise glutenfritt og vegansk er null problem, og det gjør meg faktisk lykkelig. 

The Food in Bali is definitely one of the main factors that made me fall in love with this tropical island on my very first visit. Bali is full of amazing cafes with gluten free and vegan options, its basically everywhere! This island introduced me to a whole new world of colorful and alternative food. When I think of Bali, I think of all the great food experiences I have had here and all the possibilities that's right around the corner. Having a plant based and gluten free diet is no problem, and that actually makes me so damn happy. 

THE PEOPLE 

Det er ingen tvil om at befolkningen lever etter god karma for en mer hyggeligere øy skal man lete lenge etter. Etter min oppfatning er balinsere ærlige, smilende, inkluderende, direkte og imøtekommende. Ikke nok med det så er øya full av kreative sjeler, reiseglade mennesker, yoga entusiaster og surfere. Med andre ord så er det en behagelig og avslappet stemning med god innflytelse fra Australia, og det passer meg perfekt. 

Balinese people live for good karma. A more loving island is difficult to find. If you ask me Balinese people are honest, smiling, helpful and positive. Like thats not enough this island is also full of creative souls, travelers, yoga enthusiasts and surfers. In other words everything is super "chill" and comfortable with a good influence from Australia and that suits me perfectly. 

THE VIBE 

En ting som gjør Bali veldig spesiell er atmosfæren. Hele øya har en avslappet, kunstnerisk, spirituell, kul og fargerik atmosfære. Det er sosialt, sporty og kreativt. Massevis med interessante mennesker å bli kjent med og alltid noe som skjer. 

One thing that makes Bali really special is the vibe. The whole island has a chill, artsy, spiritual, cool and colorful atmosphere. Its social, sporty and creative. Plenty of interesting people to get to know and always something happening. 

THE POSSIBILITIES 

Klima har selvsagt også enormt mye å si, hadde det snødd her så er jeg ganske sikker på at jeg ikke hadde vært her så mye. Men ellers så er det alle mulighetene jeg elsker. Du kan gjøre alt her, mulighetene er så mange. Yogakurs, surfetimer, boksing, matlaging, shopping, cafe hopping, fjellturer, båtturer, øy-hopping, frivillig arbeid, loppemarked etc. Det er alltid en ny cafe og sjekke ut, et nytt sted å se solnedgangen fra, en ny hike å gå eller en ny øy å utforske. 

The climate is of course a big plus, if it was snowing here I can promise you that I definitely wouldn't be here as much. But other than that what I love about this island are all the possibilities you have. You can do everything here. Yoga classes, surf lessons, boxing, cooking classes, shopping, cafe hopping, mountain hikes, boat trips, island hopping, volunteer work, flea markets, exploring the wildlife etc. 
The possibilities are endless, there is always a new cafe to check out, a new spot to watch the sunset, a new hike to try or a new island to explore.