TOUCHDOWN PANAMA CITY

panama.jpg

Da var vi plutselig i Panama, et land jeg egentlig aldri har hatt et enormt behov for å reise til, men som plutselig føltes riktig og enda bedre så fort vi kom hit. Så langt har vi bare et veldig godt inntrykk, vi har bare booket to netter her i byen så vi tar dagene litt som de kommer. Hvis noen av dere har vært her og har noen tips, shoot!

And suddenly we were in Panama, a country I have never really dreamed on visiting, but that suddenly felt right and even better when we got here. So far its great, we have only booked two nights at a hotel in this city, so we are taking one day at a time. If you have been here and have tips or recommendations, shoot!

panama.jpg

Vi kom hit i går ettermiddag og rakk ikke mer enn en tur i nabolaget, på butikken og opp på takterrassen for å se solnedgangen. Plutselig var det mørkt og øyenlokkene føltes tunge for oss som stod opp før tre på natten. Vi måtte nemlig mellomlande i Texas som gjorde turen dobbelt så lang, men hva gjør man vel ikke for billige billetter?

We arrived in the afternoon yesterday and didnt really do much, went for a stroll around the neighbourhood, did some grocery shopping and watched the sunset from the rooftop. Suddenly it was dark and our eyelids were heavy from waking up before 3 am in the morning. We had to transfer in Texas, which made our trip twice as long, but of course we all do that for cheap tickets, right?

panama.jpg

Dere skjønner kanskje at jeg har fått ny hatt og hvis dere tror jeg har den på meg hele tiden så har dere helt rett. Kjøpte den på supern i Miami for å spare Nico for bli solbrent, men det er bare jeg som bruker den. Vi tok beina fatt og gikk fra hotellet vårt til Casco Viejo idag tidlig etter frokost. Området hvor Panama by ble bygget opp på nytt etter at den opprinnelige ble ødelagt av pirater. Brukte ca en time og i 32 grader med bukse og lange ermer var jeg mildt sagt varm da vi endelig kom frem.

You probably get that my hat is new, and if you think I am wearing it all the time, you are right. I bought it at the supermarked in Miami to save Nico from getting sun burned, but I am the only one wearing it. We walked from our hotel to Casco Viejo today after breakfast. The area where Panama city was rebuild after the original was destroyed by pirates. Used about an hour and it was 32 degrees celsius and I was wearing pants and long sleeves, I was warm to say the least.

panama.jpg

Kontraster ikke sant? Den ene siden av byen er full av skyskrapere og fancy infinity pools, mens den andre siden har skrøplige båter og lokale fiskemarkeder. Casco Viejo er lite og sjarmerende, vi ruslet rundt, satt oss ved vannet og ventet pent på brisen fra havet som aldri kom. Snublet over et Taqueria, kjente lukten av salsa og snublet videre inn og ned på en stol. Ble sittende å drikke kald cola og dyppe crispy tortilla chips i en av de beste guacamolene jeg noen gang har smakt før vi klønete betalte for oss med den lokale enheten balboa og trakk ut i heten igjen.

Contrasts right? One part of the city is full of skyscrapers and fancy infinity pools and the other side of old boats and local fish markets. Casco Viejo was charming, we walked around, sat down by the water waited for the ocean breeze that never came. Stumbled upon a Taqueria, smelled the fresh salsa, couldnt resists and went in. Sat for while with an ice cold coke and crispy tortilla chips with one of the best guacs I have ever had, before we clumsy paid with the local balboa and went out in the streets again.

panama.jpg