I SEA SHELLS

sanblas.jpg

Vi er tilbake i Panama City etter noen utrolige fine dager i San Blas, uten tvil et sted som er verdt å besøke for deg som har tenkt deg til Panama en gang i fremtiden! Mindre turister enn i Bocas del Toro, primitivt og urørt som man ikke finner så mange andre steder i denne verden dessverre. Det finnes ikke elektrisitet på øyene og vann tilgangen er så som så, med andre ord så er å bo på seilbåt luksus i forhold til å oppholde seg på øyene.

We are back in Panama City after some wonderful days in San Blas, without a doubt a place that is worth visiting for those of you who are planning a trip to Panama in the future. Less tourists than what you will find in Bocas del Toro, primitive and untouched, in other words not many places like these left in this world ufortunately. There is no electricity on San Blas and the access to water is limited, so unless you want to feel like you are camping, hire a sail boat!

sanblas.jpg

Hvis ikke disse sjøstjernene er vakre så vet ikke jeg? Så enorme, solide og fargerike! Ser ut som den perfekte versjonen av de man tegnet på barneskolen, som alltid fikk en arm eller to for mye.
Selvom vi er tilbake på land kjenner jeg fortsatt sjøgangen. Kan ikke tro at jeg som nærmest er oppvokst på båt kan være så sensitiv sånn helt plutselig.

Look at these starfishes! How cute right? So big, solid and colorful! Looks like a perfect version of what I used to draw in elementary school, that always got an arm or two too much. Even though we are back in the city I still feel the dizziness from being at sea. I cant believe I am so sensitive all out of sudden, I almost grew up on a boat, this is so strange!

sanblas.jpg

Jeg har aldri sett så mange konkylier og skjell på et sted i hele mitt liv. For en interiør arkiktet eller bare en skjell-avhengig som meg er dette drømmen. Det lå stabler med enorme konkylier, skjell og koraller overalt! Hadde jeg hatt mulighet hadde jeg tatt med meg alle sammen, litt usikker på hvordan reglene er her, men det er nemlig ikke alle land som tillater at man tar med seg slike ting som suvenirer ut. Men den tid, den sorg. Men det er helt klart noe å ha i bakhodet når man reiser, at ting man ikke ser på som et problem fort kan koste deg litt i et ukjent land.

I have never seen that many conches and shells in on place my whole life. For an interior architect or any shell-addict like myself this is the dream. Stacks of enormous conches, shells and corals were everywhere. If I could I would definitely bring all of them with me, not sure how the rules are down here, but some countries dont allow people to take these things like souvenirs out of the country. Oh well, but its definitely something to keep in mind when you are traveling, things that might not look like a problem to you, can be very different in foreign country.