SAILING WITH MIKE

sanblas.jpg

Det ble ingen oppdatering i går likevel, det blåste opp og tanken på å nistirre inn i en skjerm i slike dønninger, var ikke-eksisterende. Men utenom det har de siste dagene vært unike og fantastiske på mange måter.

No updates yesterday, it got pretty windy and the thought of working on a computer in those waves was none-existing. Despite of that the past couple of days have been unique and wonderful in many ways.

sanblas.jpg

Da vi satt og drakk kaffe på dekk på morgenkvisten rundt soloppgang kom en stor havskilpadde opp av vannet for å trekke luft rett ved båten. Sånne små magiske øyeblikk kan jeg leve lenge på, ikke det at en skilpadde er spesielt for meg som er oppvokst med to. Men å se ville dyr, frie og lykkelige betyr så mye for en dyreelsker.

When we sat on deck in the morning around sunrise drinking coffee, a big sea turtle came up from the water to breathe in some fresh air. I can live on magical moments like that forever, not that a turtle is special for me who grew up with two. But for any animal lover watching wild and happy species of any kind is magical.

sanblas.jpg

Da vi padlet kajakk fra den ene øya til den andre svømte det en stor piggrokke under kajakken vår, et svart flyvende teppe med hale. Så uvirkelig og så vakkert. Og ikke nok med det, men da vi kom tilbake til båten igjen og opp fra vannet etter en dukkert så kommer en delfin i fullfart lekende i vannet ved siden av oss.

When we paddled in the kayak from one island to another a big stingray swam by under our kayak, a black flying carpet with a tale. So unreal and so extremly beautiful. And thats not it, when we got back to the boat and up from the water after a little dip a big dolphin started playing around next to us.

sanblas.jpg

Selvom man har opplevd slike ting tidligere, vil det alltids føles spesielt å oppleve det igjen. Noe nytt for meg var da vi i solnedgangen skulle snorkle ved et korallrev midt ved åpningen ut mot havet mellom to øyer og vi tok en hai på fersken, sovende mellom korallrevene. Og jeg som er så redd for hai! Det var riktignok ikke den største haien, men bare det å møte på en, så tilfeldig i det fri var virkelig en opplevelse!

Even though one have experienced similar things earlier it will always feel special to experience it again. Something new for me was when we went out snorkeling around sunset on a reef in the middle of the ocean between two islands and busted a shark sleeping between the coral reefs. I am so afraid of sharks! It was certainly not the biggest shark, but just casually being next to one all out of sudden was definitely a cool experience.

sanblas.jpg

Det beste med å være med Mike på tur foruten om å ha en hel seilbåt for seg selv var helt klart alt han lærte oss og tok oss med på. Dere vet alle de tingene man har lyst til å gjøre når man er på tur, men dropper fordi det enten koster for mye eller inneholder altfor mange turister? Mike lot oss oppleve alt dette, på en lokal, laid-back og kul måte. Takk for oss Mike, du er best!

The best part of being on the boat with Mike without the part of just having the whole sail boat to ourselves was definitely everything he taught us and showed us. You know all those things you really want to do and experience when you are traveling but that is either too expensive or contains way too many tourists. Well Mike showed you all that in a very local, low key and chill way. Thank you so much Mike for having us, you are the best!

sanblas.jpg

Den siste natten tilbrakte vi på dekk. Det er så mye bedre å sove ute, spesielt med stjerneklar himmel, omringet av tepper og puter og Interstellar på skjermen. Ja til å sove mer ute, hadde det ikke vært for insekter (og norsk klima) hadde jeg helt klart flyttet sengen ut. Nå er det tid for middag, snakkes imorgen! Og denne gangen lover jeg!

Our last night was spent on deck. Its so much better to sleep outside, especially with a starlit sky, plenty of pillows and blankets and and watching Interstellar. Yes to more sleepovers outside, if it wasnt for bugs (and the Norwegian climate) I would definitely move my bed outside. Now its time for dinner, talk to you tomorrow! And this time I promise!

sanblas.jpg