ISLA VERDE

sanblas.jpg

Isla Verde så så utrolig forskjellig ut hver gang jeg kastet et blikk på øya. I det ene øyeblikket var vannet blått og palmene mørke og det andre vannet grønt og palmene hadde et gulskjær. Lys har alt å si og med et så turbulent vær som vi hadde kan det fineste paradis plutselig se ut som en skummel forlatt øy.

Isla Verde looked very different everytime I glanced at the island. In one moment the ocean was bright blue and the palm trees dark green and in the other the ocean suddenly was light green and the palm trees had a touch of yellow. Light means everything and with such a turbulent weather as we had, a paradise island can all out of sudden look like a scary deserted island.

sanblas.jpg

Det første Kaptein Mike sa til oss da vi kom frem var at vi måtte passe oss for to krokodiller som holder til på denne øya, så sendte han oss ut i kajakken. Krokodiller? På denne øya midt uti havet? Går det an? En ting er krokodiller som holder seg langt inni gjørme og skog, men når de titter frem mellom palmene og gjerne tar seg en dukkert blant mennesker, ja da kan man begynne å lure.

The first thing Captain Mike said to us when we arrived was that we had to look out for the two crocs living on the island. Crocodiles? On this island in the middle of the ocean? Is that even possible?  One thing is when they stay in the muddy bush or dirty lakes, but when they come out among palm trees and go for a swim in crystal clear water, that is strange!

sanblas.jpg

Krokodiller er ikke noe jeg pleier å gå å bekymre meg for som på lik linje med hai og edderkopper. Men jeg skal innrømme at jeg snudde meg rundt en gang eller to da jeg hørte raslelyder fra buskene bak meg. Hvis dere vil se en litt annerledes dokumentar, så må dere se "The Man Who Swims with Crocodiles". En fascinerende og spennende dokumentar dere kan se her, den varer i kun 45 minutter og den kommer til å gi dere et nytt syn på krokodiller.

Crocodiles arent really something I usually worry about compared to sharks and spiders. But I have to admit that I turned around once or twice when I heard noises from the bushes behind me. If you want to watch a different documentary, you have to check out "The Man Who Swims with Crocodiles". Its only 45 minutes and it will definitely give you a different impression of crocodiles. You can watch it here.

sanblas.jpg