ENGØ GÅRD

Sponset opphold/ Sponsored stay

engøgård.jpg

Vi ankom Engø og rakk såvidt å sette en fot innenfor døren vi ble invitert til Afternoon Tea i en varm peisstue som var pyntet til jul. De tok mer enn nok hensyn til allergiene mine og fylte et tre etasjes kakefat med deilige småkaker, blåbær scones og sandwicher. Da pressekannekaffen var tømt og magene var fulle, ruslet vi ut på tunet og videre bort til badehuset i skumringen. 

We arrived at Engø right in time for Afternoon Tea by the fireplace in their lovely christmassy living room. They definitely surprised me by making an alternative afternoon tea tray for me with everything suitable for my diet. What a dream! When the coffee pot was empty and our tummies full we walked out in the snow and headed towards the swimming pool. 

Jeg har lenge hatt lyst til å besøke Engø og det å bli invitert ned hit nå i desember hvor alt var koselig og julete var som en liten drøm. Skuldrene og pulsen senkes automatisk når man kommer hit, dette er uten tvil det perfekte stedet å ta turen for en natt eller to med en du er glad i midt på sommeren eller nå før jul for en ekstra dose julestemning. 

I have been dreaming about visiting Engø for a while now and being invited to stay here a night this December was definitely a little dream come true. As soon as you enter the idyllic property you feel zen from top to toe. This is the perfect place to visit if you want to spend a night with someone you love, either your sister, mom, friend or boyfriend. Its perfect during summer since its right by the sea, but if you ask me it was just as perfect for a Christmassy getaway. 

engøgårdbadehuset.jpg

Engø gård ligger på Tjøme, litt over en time å kjøre fra Oslo. Idyllisk landlig og i vannkanten ligger dette lille hotellet. Om sommeren kan du rusle ned til vannet å ta morgenbad, spille tennis og låne sykler for å utforske øya. Mens om vinteren kan du tilbringe dagen i boblebadet i badehuset og foran peisen med te og kaker. Vi hadde et Engø Døgn, som består av Afternoon Tea, en 5 retters middag som var helt utenomjordisk god, overnatting og deilig hjemmelaget frokost. En perfekt "mini ferie" for alle som trenger å ta et skritt tilbake og bare være i et døgn. 

Engø gård is about a little over an hour drive from Oslo. Its set on the countryside on an island where summer is meant to be spent. During summer you can swim in the sea, play tennis and borrow their bicycles and go explore the island. And during winter time you would want to spend time in their "bath house" in their sauna or bubble bath followed by a cup of tea in front of their fire place. We did the "Engø Døgn" which included afternoon tea, 5 course dinner which btw was out of this world, accommodation for one night and homemade Norwegian breakfast. A perfect "mini vacay" for those who need to take a step back and just be. 

breakfastatengø.jpg

Rommene på Engø er hjemmekoselige med gammeldags interiør, man føler rett og slett at man er på besøk hos en rik familie på landet. Personalet er sosiale, herlige og imøtekommende, de sørger for at du føler deg hjemme og velkommen og sitter på en haug med kunnskap om mat og historie. Frokosten er hjemmelaget og består av alt fra glutenfrie knekkebrød til veganske smoothies, hjemmebakt brød, økologisk eplejuice og egg og frukt i alle former og fasonger. Vil du vite mer om hotellet så kan du ta en titt på hjemmesiden deres her

The rooms at Engø have a homey vibe with old fashioned interior it kinda feels like you are visiting an upper class family on the countryside. The staff of the hotel are social and welcoming and they will do everything to make you feel comfortable and at home. They also know a lot about food and the history, feel free to chat with them! The breakfast is the best, home made bread, gluten free options, croissants, vegan smoothies, organic apple juice and fruit and eggs how you like it. If you want to read more about the hotel, feel free to check out their website here

Thank you for having us Engø! We will be back for sure!