ALCOHOL FREE KOMBUCHA DRINKS FOR THE HOLIDAYS

Jul betyr mye alkohol for veldig mange, noe som kan være hyggelig, men som mange også gruer seg til. Det er kjipt at å takke nei til alkohol betyr farris eller cola, at det ikke er en selvfølge å ha en deilig alkoholfri drink tilgjengelig. Jeg tenkte jeg skulle dele litt inspirasjon til hvordan man kan lage alkoholfrie drinker som faktisk er bra for deg! Dette er ikke noe fancy saker, men derimot en fantastisk frisk drink som hovedsakelig kun består av kombucha. 

Christmas means alcohol for many people, which can be fun, but its also the reason why many people dont look forward to the holidays. Saying no to alcohol can often result in a diet coke or sparkling water, its sad that there aren't always tempting virgin cocktails available. I thought I would share som alcohol free holiday drink inspiration, drinks that are actually good for you! These are mainly just kombucha, because its the perfect substitute for alcohol and the perfect drink for your health and taste. 

norskkombucha.jpg

Ginger & grapefruit

I denne drinken bruker jeg Norsk Kombucha med smaken Gingeraid som base, knuser isbiter og grapefrukt i en blender, heller over kombucha, pynter kanten med salt/sukker og tilsetter en skive grapefrukt som pynt. Hvis det blir for syrlig kan man tilsette litt agavesirup også. 

In this drink I use Norsk Kombucha (Norwegian Kombucha) with the flavour Gingeraid as a base, I crush the ice cubes in a blender with grapefruit, poor it in a glass and add the kombucha. I use salt/sugar to decorate the glass as well as a slice of grapefruit. 


Mango & Passionfruit

I denne bruker jeg Norsk Kombucha med smaken Mango Miracle, har isbiter og 1/2 pasjonsfrukt i en blender til isen er knust, har isen i et glass og heller over kombucha, tar en 1/2 pasjonsfrukt til på toppen av isen, har salt/sukker på kanten samt pynter med en liten rosmarin kvist. 

In this drink I use Norsk Kombucha (Norwegian Kombucha) with the flavour Mango Miracle, I crush the ice cubes with 1/2 passionfruit in a blender, poor it in the glass, add the kombucha and the other half of the passionfruit on the top of the ice, use salt/sugar as decoration as well as a little rosemary twig. 


Mojito Magic

I denne drinken bruker jeg Norsk Kombucha med smaken Mojito Magic, tilsetter isbiter, mynte og en squeeze med lime samt litt salt/sukker på kanten og pynter med en limeskive og litt ekstra mynte. 
 

In this drink I use Norsk Kombucha (Norwegian kombucha) with the taste Mojito Magic, add ice cubes, a squeeze of lime juice, mint leaves an salt/sugar, a slice of lime and more mint as decoration. If this is too sour you can add a little bit of agave syrup. 


Man trenger absolutt ikke knuse isbitene, det holder med kombucha og et par isbiter i et glass eller servere kombucha alene i et vin glass! Men hvis man vil ha noe som ser litt mer tropisk og fancy er dette en enkel løsning! For å tilsette litt sødme, fungerer agavesirup fint og for mer bobler kan man helle oppi litt farris. Hadde jeg vært dere hadde jeg kjøpt kombucha og eksperimentert hjemme, det kan rett og slett brukes til alt! 

You definitely dont need to crush the ice, you might as well serve it with regular ice cubes or with none in a wine glass. But if you want it to look more fancy and tropical you can crush it with your favourite fruit, and as I mentioned above you can add agave syrup if you want it to be sweeter and another tip is to add sparking water if you want bobbles. Please just buy kombucha and play around with your favourite fruits, I promise you will be surprised, kombucha can be used in so many ways. 

norskkombucha.jpg

Jeg elsker kombucha og drikker det helst daglig. I disse drinkene har jeg brukt Norsk Kombucha som base, min favoritt!  For dere som ikke har greie på Kombucha så er dette altså en type styrkedrikk som består av fermentert te fylt med probiotika, enzymer og andre ting som er bra for kropp og sjel. Jeg er superfan rettere sagt avhengig av kombucha og drikker dette hyppig både fordi det er bra for magen og helsa generelt, samt veldig godt! Et lite tips til dere som spiser fet julemat, men ikke er veldig glad i akevitt er  å fylle snapsglasset med kombucha istedenfor! Dere vil takke meg senere! 

I love kombucha and prefer to drink it daily. In these drinks Ive used Norsk Kombucha (Norwegian Kombucha) as a base, its my favourite! For those of you who dont know much about kombucha, its fermented tea, filled with probiotics, enzymes and other important things for your health and soul. I love drinking it because it keeps my gut in balance and because its fresh and tasty! Its definitely a must drinking these days since we all indulge in mostly sugary and fatty foods. Drink it and thank me later!