MY FRIEND, HER CITY: MIMMI IN OSLO

mimmiinoslo.jpg

☆MIMMI☆

@meandmimmi

THIS IS MIMMI, IT WAS LOVE AT FIRST SIGHT WHEN WE MET IN THE SCHOOL YARD AT AGE 10. WHEN I INVITED HER HOME AND SHE BROUGHT HER COLLECTION OF BRATZ I KNEW WE WOULD BE BEST FRIENDS FOREVER. MIMMI IS ONE OF A KIND, HER EYE FOR DETAILS, DESIGN AND STYLE IS RARE AND HER CREATIVITY IS BEYOND YOUR IMAGINATION. YOU WILL MOST LIKELY FIND HER STROLLING THE STREETS OF OSLO WEARING HER OWN DESIGN ON HER WAY TO AN EXHIBITION WHILST PLANNING A SPONTANEOUS GETAWAY TO SOMEWHERE NEW THE NEXT MORNING.

☆☆☆


mimminoslo.jpg

Byens beste kaffe?
Kaffen smaker aller best i solveggen på Tim Wendelboe. Her blir den servert på super-fine trefat som har plass til et glass vann, en mugge med kaffe og en liten søt kopp. Det føles på mange måter som en norsk tilnærming til et kinesisk teselskap. Men de har også veldig god kaffe på Supreme, hilsen hun som nettopp begynte å drikke kaffe.

Det regner, hvor drar du? Hva gjør du?
Hvis jeg har en litt dårlig dag ender jeg som regel opp på Bislett bad; det er min hemmelige oppskrift på å føle meg litt bedre. Jeg svømmer et par runder i bassenget etterfulgt av en lang badstue. Det hjelper også at svømmehallen er utsmykket rosa og marmor-belagte vegger. Det er den beste følelsen å komme inn i varmen fra surt og vått vær, men også å komme ut igjen i frisk luft igjen etter å ha vært inne i varmen. En annen ting jeg liker å gjøre når det regner er å slurpe i meg litt ramen på Koie. Ellers så kan det være en ide å sjekke programmet på Gimle kino, Oslos desidert «søteste» kino. Her kan man nyte en stor kopp te, eventuelt et glass vin om det er en sånn type dag. En annen ting jeg elsker å gjøre når det regner, er å være på hytten vår på Bleikøya i Oslofjorden. Sitte inne i en varm hytte og høre regnet tromme på taket, må nok være selve definisjonen på hygge. Det er også noe veldig fascinerende ved å se himmelen åpne seg over fjorden. Jeg kan sitte i flere timer og se ut på regnet, som om det var tv.

Beste minne fra tiden du har bodd i Oslo?
Jeg har så utrolig mange fine minner fra Oslo, og det er sikkert en av grunnene til at det er min favoritt by. Men hvis jeg derimot måtte velge må det bli alle barndomsminnene fra Bleikøya. Lange, late sommerdager med saltvann i håret, pinnsvin kravlende rundt i hekkene, rabarbra med sukker, eller sukker med rabarbra, pil og bue, og et alt for stort indianerkostyme.

Favoritt område og tre ting som bør sjekkes ut?
Jeg er veldig glad i området rundt St.Olavs plass; kanskje ikke på grunn av selve området som sådan, men heller det som ligger i området. Her finner man noen av mine favoritt restauranter og barer i Oslo; Happolati, Izakaya og Fuglen. Deichmanske bibliotek og Tronsmo bokhandel ligger også rett rundt hjørnet, og er perfekte steder for å sanke inspirasjon. Jeg må også nevne at jeg har skikkelig sansen for området rundt gamle Oslo og Tøyen, så dra dit også!

En perfekt dag i Oslo fra morgen til kveld?
Dagen starter med en sen frokost og deretter en tur på museum eller en utstilling. Det beste er å ha uendelig med tid til å bare rusle og nærmest vimse rundt i byen, og se på alt og ingenting. Kanskje samle venner til et spontant slag med minigolf på Grunerløkka, etterfulgt av et glass vin eller en drink på Territoriet. Deretter bærer det videre til Internasjonalen for å danse til gamle RnB slagere, eventuelt å synge litt karaoke på Syng. For så runde av kvelden, drar vi på Bar Lardo for å dele en flaske San Miguel og spise skinke, ost og oliven til nattmat.

Beste vintage butikk, beste sted for en drink og beste sted for en søndags brunsj?
Jeg handler egentlig ikke så veldig mye vintage i Oslo, men hvis jeg gjør det, så går jeg som regel på Uff. De beste drinkene får du på Human mote, men de fineste finner du på Torggata botaniske. Har ennå ikke funnet det perfekte brunsj-stedet i Oslo, men Grådi er er bra. På søndager serverer de sykt gode pannekaker med blåbær og pisket rømme på; En perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Et annet alternativ er å besøke byens koseligste søndagsåpne landhandleri: «Skafferiet» på Frogner, og eventuelt plukke opp det du måtte trenge for å lage den perfekte søndags-brunsjen hjemme. Her har de fersk frukt, grønnsaker, urter og delikatesser.


Best coffee in town? For the best coffee in town, stop by Tim Wendelboe and enjoy their coffee served on the most beautiful wooden tray with a cute little mug outside in the sun. Its almost like a chinese teaparty with a Norwegian twist. They also have great coffee at Supreme, greetings she who just started drinking coffee.

Its raining, where do you go, what do you do? If Im having a bad day I will most likely end up at Bislett Bad, its my secret recipe to feel better. I usually swim a couple of lengths followed by a trip to the sauna. It definitely helps that the swimmingpool is surrounded by walls covered in pink and marble. I love escaping to this place when its cold and windy outside as well as stepping out in the fresh air after a little retreat. Another thing that I love to do when its raining is to eat ramen at Koie, or check out the screenings at Gimle Kino, Oslos cutest movie theatre. Here you can enjoy a cup of tea or a glass of wine whilst watching the movie, perfect for a rainy day. Oh, and another thing I love doing on a rainy day is spending time at our cabin on the island Bleikøya, 10 minutes by boat from the center of Oslo. I love sitting inside listning to the rain, that might be the real definiton of "hygge". Its very fascinating watching the sky over the fjord, I can watch it for hours, its like TV.

Best memory from your time in Oslo? I have so many good memories from living in Oslo, that might be one of the reasons why Oslo is my favorite city. If I have to choose it might be my childhood memories from Bleikøya. Lazy summer days with salty hair, hedgehogs crawling around in the garden, rhubarb with sugar or sugar with rhubarb if you like, bow and arrow and dressing up in a way too big native american costume.

Favorite area and three things to check out? I love the area surrounding "St.Olavs plass"; not really the area itself, but everything in it. Here you will find some of my favorite restaurants and bars in Oslo; Happolati, Izakaya and Fuglen. Deichmanske bibliotek (library) and Tronsbo book store is right around the corner, the best spots to seek inspiration. I also have to mention that I love the area "old Oslo and Tøyen", you should check out that too!

A perfect day in Oslo from morning to night? Startting the day with a late breakfast followed by a stop at a museum or an exhibition. I love strolling around the city without paying attention to what time it is. Maybe gather a group of friends and spontaneously go play minigolf at Grunerløkka, followed by a glass of wine or a drink at Territoriet. Then go to Internasjonalen to dance to old RnB hits or sing a little karaoke at Syng. And end the night at Bar Lardo, sharing a bottle of San Miguel and eat ham, cheese and olives.

Best vintage shop, best spot for a drink and best place for a Sunday brunch? I dont really shop that much vintage in Oslo, but if I do I usually go to Uff. You will find the best drinks at Human Mote, but the prettiest at Torggata Botaniske. I havent really found the perfeect brunch spot in Oslo yet to be honest, but Grådi is good. On Sundays they serve delicious pancakes with blueberries and whipped sour cream, the perfect combination of sweet and sour. Another thing to check out on Sundays are shops like "Skafferiet" on Frogner, and for example buy what you need to make the perfect Sunday brunch at home. They have fresh fruit, veggies, herbs and other delicacies.