VEGAN SPREAD INSPO

Det kryr ikke akkurat av pålegg på butikken for folk med et plantebasert kosthold. Men det har blitt mye bedre, det skal jeg innrømme. Så hva spiser egentlig veganere på brødskiven/knekkebrødet? Vi er vel stort sett alle oppvokst med leverpostei, salami, brunost og syltetøy. Kanskje også Nugatti, kaviar og makrell i tomat, men pålegg kan være så mye mer enn det! Her er noen av mine veganske favoritter:

//Growing up in Norway where bread with spread is the main thing for breakfast and lunch can leave you helpless when it comes to finding something vegan and gluten free. I believe we have more options than other countries when it comes to spread all though we are such a small country. I thought I would share some of my vegan favorites with you:

avocadotoast.jpg

Mashed avocado & sprouts

Den klassiske avokado toasten bare på et knekkebrød, med koriander, lime juice, salt, pepper og bønnespirer. Nam! Her er det bare fantasien som setter grenser, man kan også ha på tomat, basilikum, balsamico, jordbær, løk etc.

//This is just the classic avocado toast on crisp bread, with lime juice, salt, pepper and sprouts. Delicious! You could also add tomatoes, basil, balsamic, strawberries, onion etc.

peanutbutter.jpg

Peanut butter & blackberries

Peanøttsmør er alltid en vinner og det kan kombineres med mer enn man tror. Den vanligste er kanskje peanøttsmør og banan, men det funker med alle slags bær også! Og siden det er høst føltes bjørnebær veldig naturlig! Perfekt kombo av salt og søtt!

//Peanut butter is a winner, its probably most common to eat it with banana or jelly on top, but its actually good with all kinds of berries as well, this one right here is blackberry, thought it was suitable for this season!

hummus.jpg

Hummus & beetroots

Her har jeg bare brukt vanlig hjemmelaget hummus, som jeg tilsatte et par skiver med syltet rødbeter for å få den fine rosafargen + noen rødbete biter på toppen selvsagt. Jeg elsker hummus og rødbeter har jeg også blitt veldig glad i det siste året, så denne kombinasjonen er med andre ord helt perfekt!

//Ive just used regular homemade hummus (I put a slice of beetroot in the blender to make it all cute and pink) and a few slices of beetroots on top! I love hummus and Ive also been falling in love with beetroot the past few months so this combination is perfect!

vegancreamcheese.jpg

Cream cheese & capsicum

Det finnes faktisk veldig mange ulike veganske smøreoster i butikkhyllene, hvilken man foretrekker finner man best ut ved å prøve seg frem, enkelt og greit. Jeg har aldri vært kjempe fan av paprika, men søtpaprika har jeg blitt ganske glad i.

//There are loads of different types of vegan cream cheese these days, the best way to find the best is to try them all. Ive never been a huge fan of capsicum, but the thinner sweet version of it grows on me. Not sure what its called in English, but it looks like a big, bold chili.

Har dere noen gode veganske pålegg favoritter? Del gjerne!