VARADERO BLUES

cuba.jpg

Har dere sett noe så vakkert? Fargen på vannet i Varadero er helt fantastisk fin! Helt lik en cheesy reisebrosjyre som vi alle vet er photoshoppet. Å komme ut til Varadero etter noen dager i hektiske Havanna føltes som en drøm. Etter litt over to timer i en bil som så vidt hang sammen, med "Girls Just Wanna Have Fun" på repeat og en altfor skravlete sjåfør var vi endelig fremme ved perlehvite strender og turkist hav.

Have you seen anything like this before? The color of the water there is so beautiful! Its just like a cheesy travel brochure, the ones we all know are photo shopped. Arriving in Varadero after a few hectic days in Havana felt like a dream. After over two hours in a car that barely was working, with "girls just wanna have fun" on repeat on the broken speaker and a very talkative driver we finally reached the white beaches and the turquoise water of Varadero.

cuba.jpg

Å våkne opp der og rusle ned til vannkanten var en fryd. Varadero kan for mange forbindes med charterferie fordi det går dirkete fly dit og området består stort sett av voldsomme all inclusive hoteller, men til tross for det er det fantastisk fint her! Man må være klar over hva man har i vente og komme hit for snorkling og soling, ikke for kultur og opplevelse. Det er mange som drar til Cuba og bare oppholder seg her og de kan faktisk ikke si at de har vært på Cuba, etter min mening, for selvom det teknisk sett kun er et par timer fra hovedstaden så kan det ikke sammenlignes med kultursjokket som møter deg i bakgatene i byen. I Varadero er man stort sett isolert fra den virkelige verden, men det er helt ok det, i noen dager så lenge man har beina på jorda og vet og nyte godt av turkist hav og en iskald cubansk cola. Men lov meg å aldri dra hit og ikke til Havanna, det er rett og slett juks.

Waking up there, just a few steps from the beach was exactly what I needed. Varadero can seem like a tourist trap and it is, because of all the enormous all inclusive hotels, but in despite of that its absolutely stunning. If you are going here just to snorkle and enjoy yourself its perfect, not for any cultural benefits. Many people travel to Cuba to just spend their days in an all inclusive area, if you ask me you can’t say you have been to Cuba then, because everything is so isolated that you could honestly be anywhere in the world. Comparing that to the cultural shock you get in the narrow non-touristy streets of Havana, its totally different experience. In Varadero you are isolated from the real world and thats fine for a few days, actually very comfortable as long as you have your feet on the ground and know how to enjoy an ice cold cuban coke. But promise me to never go all the way to Cuba to just stay in Varadero. Thats cheating!