MOWGLI FOR A DAY

puertorico.jpg

Det var ikke bare bare å finne frem til denne hengebroen midt inni jungelen, men det var ingen vei uten om (i hvert fall ikke i mitt hode, jeg vet ikke med Nico). Vi kjørte oss vill gjennom noe som må ha vært rundt femti tette og små nabolag, hvor kyllinger, høner og katter lå rett ut midt i veien og kjølte seg ned på den våte asfalten etter himmelen hadde åpnet seg. Opp og ned, trange grusveier kjørte vi, livredde for å møte en bil i det bratteste og trangeste, som vi selvfølgelig gjorde. Jeg har aldri stressespist en pose med Lays så fort noen gang.

It wasnt the easiest way finding this bridge in the jungle of Puerto Rico, but there was no way I was leaving the island without seeing it. Dont know about Nico. We drove and got lost in the tiny streets of the small neighbourhoods in the jungle. Chickens, cats and dogs were laying in the middle of the streets cooling down on the wet ground after the heavy rain earlier. We drove up and down the hills, afriad to get stuck in the most narrow and steep roads meeting another car, and we did. I have never eaten a bag of Lays that quickly.

puertorico.jpg

Det finnes ikke noe skilt, parkeringsplasser eller bompenger til denne perlen, det er vel bare for spesielt interesserte når jeg tenker meg om. Vi spurte en lokal om stien vi hadde funnet var den riktige veien og da hun gestikulerte frem et ja bak de mørke rutene i den rød pick-upen sin tok vi beina fart. Tjue minutter skulle det ta, jeg tror vi brukte tre og et halvt. Det er ingen tvil om at den som beregnet tiden her må ha gått et skritt frem og fire tilbake i glatte flipflops.

There are no signs, parkering spots or road tolls to get to this beauty, its only meant for people who really want to get there I guess. We asked a local if the path we had found was the right one and when she someone gesticulated from inside of her red pick-up that it was, we jumped out of the car and started the hike. It was supposed to take about 20 minutes to get there, oh well it took us about three and half. Whoever has calculated that must have walked backwards in wet flip flops.

puertorico.jpg

Hengebroen ser idyllisk, rolig og trygg ut. Det var den så absolutt ikke. På den lille tiden vi var der hadde vi både sol, tropisk regn og veldig sterk vind. Plankene dere ser er ikke av tre, men av jern og den var ikke laget i går for å si det sånn. Rusten og glatt vaiet den i vinden og for en med høydeskrekk og fantasi nok til å se krokodiller som ikke er der var det ikke bare bare. Men jeg har aldri følt meg mer som Mogwli noen gang, og det det kan jeg leve med.

The suspension bridge looks idyllic, peaceful and safe, well it wasnt. In the short period of time that we were there we had sun, tropical rain and strong wind. The planks you see on the photo above arent really planks, its iron and it wasnt made yesterday to put it that way. Rusty and slippery it waved in the wind, I swear I could see crocodiles deep down under and its not only because I have a pretty heavy imagination or because Im afraid of heights! Maybe a little.. But I have never felt more like Mowgli in my whole life, and that was sweet.