BAREFOOT IN OLD SAN JUAN

puertorico.jpg

Vi hadde kjørt rundt hele Puerto Rico, men ennå ikke vært inni gamlebyen i San Juan, jeg har en tendens til å styre unna det alle andre har kommet for å se, men selvfølgelig var denne lille fargerike perlen av en by et must! Sukkersøt, litt som kardemommeby. Har jeg vært der? Finnes det på ekte? Alle bygninge er malt i pastellfarger, vi begynte å diskutere om dette var noe man måtte søke om. Hvilken farge man fikk lov til å male huset sitt i? Ingen tvil om hvilken farge jeg hadde valgt i hvert fall. Turkis, amen! Men jeg må innrømme at pastell rosafargen som dominerte noen av gatene var til å spise opp.

We had been all over the island of Puerto Rico, but not the old city of San Juan. I have a tendency to avoid the tourist traps, but even though San Juan is where people stay and go, I couldnt leave the island without a stroll. Sugar sweet, clean and cute. Just how a street in a Disney movie possibly could look like in real life. All the buildings are painted in different colors. We discussed if they have laws of what color you could paint your house in. No doubt what I would apply for! Turquoise, amen! Or maybe light pink, not a huge fan but the streets with pink walls was impossible to pass without smiling!

puertorico.jpg

Vi gikk rundt og tittet, opp og ned de trange gatene. Plutselig havnet vi utenfor en restaurant kalt Deaverdura og jeg skjønte med en gang at her måtte vi spise. Fulle bord, ingen meny, fargerike lyslenker i taket, hjørnelokale, kokosnøtter på bordene, ja med andre ord så lå alt til rette for et deilig måltid. Etter mye venting fikk vi endelig et bord og etter enda mer venting fikk vi maten. Lokal mat på sitt beste, plantains/tostones, bønner og ris. Gud som jeg elsker plantains!

We strolled around, up and down the narrow streets and suddenly we stood outside a little restaurant called Deaverdura and I immediatley understood that this was where we were going to eat. Crowded, no menu, colorful light chains in the ceiling, corner location, coconuts on the tables, in other words everything was settled for a perfect meal! After half an hour of waiting we finally got a table and the food was on its way. Local Puerto Rican food at its best, plantains/tostones, beans and rice! Gosh I love plantains!

puertorico.jpg

Været har vært så ekstremt uforutsigbart mens vi har vært her. I det ene øyeblikket har det vært skyfri himmel og sol og i det neste et skikkelig regnvær. Og for å ikke snakke om vind! En mann jeg snakket med idag sa det ikke hadde blåst så mye siden juni-juli (den tiden på året hvor det er hurricane). Så vi har kanskje ikke vært så heldige, men fint har vi hatt det uansett! Imorgen bærer det videre til Cuba! Et sted jeg har hatt lyst til å besøke i en hel evighet. Internett og dekning er ikke til å skryte av der, så det kan plutselig bli veldig stille her inne, men da vet dere i hvert fall hvorfor. Jeg skal selvfølgelig prøve å oppdatere, men vi må nesten ta det som det kommer! Hvis ikke kan jeg uansett love dere masse spennende innhold så fort jeg får muligheten! Snakkes snart!

The weather has been so unpredictable since we got here. Its sunny and rainy every other second and so so windy. A guy I talked to today told me that its not usually like this and that they havent had so much wind since June-July during the hurricane season. So I guess we havent been very lucky, but we have still had a good time. Tomorrow we are leaving for Cuba! A country I have wanted to experience for a very long time! I have heard that the wifi and the reception is very bad so I am not sure if I will be able to update you at all, I will definitely try my best, but if not you know why! But I can for sure promise you great content as soon as I am back! Talk to you soon!

puertorico.jpg