ON THE COAST OF LUQUILLO

puertorico.jpg

Etter noen timer opp, ned, frem og tilbake i regnskogen fant vi frem til Liquillo, en liten by langs kysten. Øde, urørt, hipt og windy er ordene som faller i munnen på meg når jeg prøver å uttale den doble Lén som J i Luquillo. Denne lille strandbyen som så vidt består av en butikk eller to sjarmerte meg fordi den var så annerledes fra alle andre stedene vi hadde vært tidligere på øya.

After a few hours up, down, back and forth in the rain forest we finally found our way to Luquillo, a small town by the coast. Untouched, desolated, cool and windy are a few words that falls in my mouth when I try to pronouce the double L as a J in Luquillo. This beach town which basically consists of a beach and one or two shops charmed me because of the totally different vibe from the rest of the island we had seen by then.

puertorico.jpg

Det jeg liker med Puerto Rico er at de ikke prøver å være noe, de bare er. De serverer Acai bowl i små vogner på gaten, ikke fordi det er trendy men fordi det er godt. De lar frukten henge å dekorere bodene langs veien, ikke fordi det er fint men fordi de er til salgs. Gutta har langt hår, våte badeshortser og spankulerer barbeint gjennom byen, ikke fordi de prøver å vise seg frem, men fordi de er på vei til stranden. Det henger lyslenker over alle restaurantbord og gårdsplasser, ikke for å skape en hip vibe, men fordi de ikke har giddet å ta det ned pynten etter jul. Og alt dette gjør Puerto Rico til et veldig avslappet sted å være.

What I like about Puerto Rico is that they dont try hard to be something they are not. The make Acai bowls in tiny trucks on the road, not because its trendy, but because its delicious. They decorate theyr fruit stalls with hanging colorful fruits, not because its pretty, but because its for sale. The guys here walk through the city in their wet bathing shorts with long curly hair, not to show off, just because they are on their way to or from the beach. Above all restaurant tables or backyards there are light chains swaying in the wind, not to make a certain vibe just because they havent bothered taking it down after christmas. And all of this, makes Puerto Rico a pretty intersting and laid back place to be. 

puertorico.jpg