LENTIL SALAD FOR FALL

Jeg fikk øynene opp for linser da jeg var i India i fjor og spiste det så og si til alle måltider, den gang i form av dal curry. Jeg har egentlig aldri tenkt på linser som et måltid i seg selv, helt til jeg spiste verdens beste linsesalat på en cafe i Barcelona i sommer. Nå har jeg gjenskapt min egen og her er oppskriften:

I fell in love with lentils when I was in India last year and had it for almost every meal, in other words dal curry. I've never really thought of lentils like a meal itself. But when I was in Barcelona this summer I had a super delicious lentil salad at a beach restaurant, so I thought I would try to make own myself, here is the recipe:

lentilsalad.jpg

This is what you need:

2 bokser med linser / 2 cans of lentils

1 rød løk / 1 red onion

1 mango / 1 mango

4 gulrøtter / 4 carrots

1 avokado / 1 avocado

1 søt paprika / 1 sweet capsicum

1 neve koriander / 1 handfull cilantro

Dette er den perfekte salaten å ha med seg til lunsj, både sunn og mettende, og grønnsakene holder seg godt i kjøleskapet i et par dager (med unntak av avokadoen selvfølgelig). Alt du trenger å gjøre er å skjære opp gulrøtter i små terninger og steke de i ovnen på 200 grader til de er crispy med litt salt og olivenolje. Deretter skylle linsene godt, skjære opp de andre ingrediensene og blande alt i en bolle. Når gulrøttene er ferdige så avkjøler du de før du også har de i bollen med de andre ingrediensene. Her har jeg brukt vegansk blue cheese dressing på toppen, men salt, pepper og litt lime juice fungerer også fint! Enjoy!

This is the perfect salad to make the night before and bring it with you for lunch, the salad will also be fine after a couple of days in the fridge, no worries (except the avocado of course). All you need to do is cut the carrots into small squares and roast them in the oven with olive oil and sea salt till their crispy. Rinse the lentils, cut the other ingredients, mix it all in a big bowl, let the carrots cool down and blend it all together. As a dressing I used a vegan blue cheese, but lime juice, salt and pepper works fine too! Enjoy!