MY FRIEND, HER CITY: CHRISTINA IN MALMØ

christinainmalmø.jpg

☆CHRISTINA☆

@lillelowe

THIS IS CHRISTINA OR CHRISSA AS I CALL HER, ONE OF THE FIRST AND COOLEST PEOPLE I MET WHEN I MOVED TO NYC. THAT KIND OF GIRL YOU WANT TO SHARE A BOTTLE OF RED WITH AND CALL WHEN YOU GET FREE TICKETS TO A CONCERT AT 4 AM. EFFORTLESSLY CHIC, A GOOD SENSE OF HUMOR AND A HEART OF GOLD. SHE CURRENTLY LIVES IN MALMØ WITH HER SWEDISH BOYFRIEND AND ABOUT 15 PAIRS OF BLACK SAME LOOKING BOOTS THAT SHE SWEARS ARE DIFFERENT"

☆☆☆


Byens beste kaffe?
Noir uten tvil, en islatte med mandel croissant eller om man er mer sulten: en avokado toast.

malmø.jpg

Det regner, hva gjør du, hvor drar du?
I løpet av året blir det aldri veldig kaldt i Malmø, men det regner mye og blåser surt inn fra Danmark. Da liker jeg best å tenne masse stearinlys, koke en kopp te og se en film. Derimot kan man jo ikke alltid gjøre dette, og da er det fint at det finnes steder som Malmø Saluhall, Hot Yoga Malmø og Boulebaren hvor man kan rømme til og glemme at det regner ute.

Beste minne fra tiden du har bodd i Malmø?
Å se Laleh live på Malmø arena, magi!

Favoritt område i byen og tre steder som bør sjekkes ut?
Mitt favoritt området er Møllan, der finner du alt fra de kuleste restaurantene og den beste ostebutikken til frukt og grønt marked og kinesiske supermarkeder og mye mer. Tre steder å sjekke ut på Møllan er:

1. Double Double, byens beste dumplings!
2. Møllans ost, for de lekreste oster fra alle hjørner av Europa! (jeg likte ikke en gang ost før jeg begynte å handle der.)
3. FYN, fresh cafe med god mat og et fint sted å sitte å jobbe!

En perfekt dag i Malmø fra morgen til kveld?
Starte dagen hjemme med en god frokost før man går en tur langs Vestre Hamnen etterfulgt av en yoga time. Tar en tur nedover gågaten og stopper innom Granpa, Aplace, og & other stories for å se om det finnes noen nyheter før en lunsj på Poke Poke. Plukker med en frisk bukett blomster fra Blomsterpigan spiser deretter en avslappet middag med venner på Scania bar ved Møllan etterfulgt av en drink på Belle og avslutter kvelden på Vin og Gin baren.

Beste vintage butikk, beste sted for drink og beste sted for en søndags brunsj?
Vintage:
Famousape
Drink spot: Bakgården på Bastard
Søndags brunsj: Eatery Social (da jeg så det fantes unlimited guacamole var jeg solgt!)

 


// ENGLISH

Best coffee in town?

Noir without a doubt, and ice latte with an almond croissant or an avocado toast if you are hungry.

Its raining, where to go and what to do?

It never really gets too cold in Malmø, but there is a lot of rain and cold wind coming from Denmark. So I usually lit candles at home, make a cup of tea and watch a movie or if I go out and escape the rain I usually end up at Malmø Saluhall, hot yoga Malmø or Boulebaren.

Best memory from your time in Malmø?

Oh definitely seeing Laleh live in Malmø arena.

Favorite area and three things to check out?

My favorite area is Møllan there you will find the coolest restaurants, the best shop for cheese, fruit and veggies and Chinese supermarkets. Three places to check out at Møllan are:

1. Double double for the best dumplings in town.

2. Møllans Ost, for the best cheese from every corner of Europe (I didn't even like cheese before I started shopping there!)

3. FYN, a cool cafe with great food and the perfect spot to sit and work.

Perfect day from morning to night?

Start the day with a big breakfast at home, go out for a walk alongside Vestre Hamnen and then take a yoga class. Go for a stroll down the main street pop by Grandpa, Aplace and & other stories and then have lunch at Poke Poke. Buy some flowers at Blomsterpigan, have dinner with friends at Scania bar by Møllan followed by drinks at Belle and end the night at the Vin og Gin bar.

Best vintage store, best place for drinks and best Sunday brunch spot?

Vintage: Famousape

Drink spot: The backyard at Bastard.

Sunday brunch: Eatery social (when I saw they had unlimited guac I was sold).