ONE DAY IN MANCHESTER

Sponset tur / sponsored trip

Det gikk ikke opp for meg før jeg ble invitert av Visit Britain til Manchester og Liverpool at jeg aldri har vært i noen annen by i England enn London. Noe jeg garantert ikke er alene om, har jeg rett? Til tross for at en av mine nærmeste venninner har studert her og elsket det så har jeg egentlig aldri tenkt på disse to byene som destinasjoner for helgeturer, men så feil kan man ta. Hadde det ikke vært for at jeg bodde i New York da Ida bodde her hadde jeg nok vært på besøk her tidligere.

I didn't realise before I was invited to Manchester and Liverpool with VisitBritain that I had never been in any other city in England than London. Which I think might be common for most people, am I right? In despite of that one of my closest friends used to live there for four years I have never even thought of either one of these two cities as a destination for a weekend get away. If I hadn't lived in NYC when Ida used to live here I would have been here a few years ago.

manchester.jpg

Jeg sjekket inn på Radisson Blu Edwardian i sentrum av Manchester, et stort fresht hotell med myke senger, badekar og himmelen av en frokost buffe. Ikke bare får du en egen liten presskanne med kaffe på bordet, kokosvann og grønn juice men de har også mandelmelk, soyamelk, glutenfrie rundtstykker og en haug med friske bær, frø, nøtter og frukt. Samt croissanter, egg og bacon for de som elsker det. Dette er uten tvil en av de bedre frokostbuffene for mitt kosthold og gud så glad man blir når man kan velge hva man vil spise! Det er ingen hverdagskost, bokstavlig talt.

I stayed at Radisson Blu Edwardian in the center of Manchester, a big beautiful hotel with fluffy beds, a bath tub and heaven of a breakfast buffe. You dont only get your own coffee pot on the table but coconut water, green juice, gluten free bread, almond milk, soy milk and plenty of fresh fruit, berries and nuts. And of course any type of egg, bacon and croissants for those who love that! This is definitely one of the best hotel breakfasts Ive had, especially for my diet!

machester.jpg

Vi startet dagen med verdens koseligste guide som viste oss veien gjennom Ancot og over til Norhtern Quarter. En guidet tur kan fort bli kjedelig, men med en så sprudlende og entusiastisk dame som Emma var det alt annet. Hun fikk historier om bomull, kaffe og musikk til å høres ut som sci-fi og før vi visste ordet av det var det tid for afternoon tea på hotellet. Te er undervurdert, særlig med et glass prosecco til, hvis det er dette som er tea-time så ja til mer te!

We started our day with the loveliest of guides Emma, who showed us around Ancoats and the Northern Quarter of the city, which btw is a super cool and trendy area of Manchester. A guided tour can very often be boring, but not with this one! She made every story about cotton, coffee and music sound like a sci-fi movie and before we knew it it was time for afternoon tea at our hotel. Tea in my opinion is underestimated, especially accompanied by a glass of prosecco. If this is what tea time is, then yes to more tea!

manchester.jpg

Manchester føles på mange måter som en eneste stor vintage butikk, fylt med masse rot og rare greier som ikke passer sammen, men så snubler man over de kuleste skattene som kun de som leter finner, og som i denne byens tilfelle er brune barer, jazz cafeer, bruktbutikker og gallerier. Vi avsluttet dagen på El Gato Negro en spansk tapas restaurant med fantastisk mat! De karamelliserte gulrøttene smeltet i munnen og servitøren vår var hjelpsom til evigheten og forbi og gjorde alt vi hadde lyst på glutenfritt og vegansk! Etter kun en dag i en helt ny by sitter jeg ikke igjen med enormt mange tips utenom de ovenfor, derfor har jeg hørt med Ida, som nærmest er som en lokal i Manchester og her deler hun sine beste tips med dere:

Manchester feels like a huge vintage store in many ways, so many cool and different things mixed together which makes only those who search for it find the hidden gems, which in this citys case are pubs, jazz cafes, second hand stores and galleries. We ended our day with an amazing meal at El Gate Negro, a Spanish tapas restaurant where they were able to convert anything we wanted gluten free and vegan, the caramelized carrots were so so good! Definitely a place to dine if you are ever in Manchester. After only one day in this city I dont have loads of tips for you, therefore I asked my friend Ida to share her best tips with you:

afternoontea.jpg

A locals 5 best tips to Manchester

1. Visit Teacup in the Northern Quarter for delicious tea and cake!

2. Visit the Curry Mile (nickname for a road in Manchester with large numbers of restaurants) for a curry meal, a place for students where you also can bring your own drink!

3. For an intimate concert experience visit Band On the Wall or The Ritz.

4. For the best and coolest cocktails visit The Alchemist.

5. If you are looking for a different kind of shopping experience you should stop by Afflecks. You might not buy a lot of things, but you will definitely spend hours looking around.