A COUPLE OF DAYS IN CRETE

crete.jpg

Hey babes! Vi kom til Kreta for et par dager siden, tok en ferge fra Milos til Santorini og videre til Kreta. Hadde noen timer å slå i hjel på Santorini før siste fergen gikk videre så vi hoppet på en lokal buss til Thira, og spiste nok en lunsj på Chefs Garden og fikk jobbet noen timer! Passet egentlig ganske bra.

//Hey babes! We came to Crete a couple of days ago, took a ferry from Milos to Santorini and from there on to Crete. Had a few hours to kill in Santorini before the last ferry so we jumped on a local bus back to Thira had lunch at Chefs Garden one more time and worked a bit. Was actually all we needed.

crete.jpg

A ta ferge i Hellas er overraskende enkelt, selvom vi bommet litt på den siste turen ettersom den billige og mest praktiske båten til Kreta gikk kvelden før vi dro og vi endte opp med å ta en tre ganger så dyr og klønete rute. Men til mitt forsvar så var det fordi vi egentlig hadde tenkt oss videre til Paros, jaja sånn kan det gå.

//Traveling with ferries in Greece is surprisingly easy, even though we manage to miss the cheap and most practical boat to Crete the night before we checked out from our Airbnb on Milos. So we ended up taking a much more expensive and less practical route. But in my defence, that was because we were actually planning to go to Paros, not Crete. Oh well.

crete.jpg

Men vi skal fly hjem fra Kreta og da var det ingen annen utvei. Jeg har ikke vært her på veldig mange år og ikke har jeg hatt behovet heller. Til tross for antall besøkende og popularitet blant de greske øyene føler jeg at Kreta på mange måter kan misforstås. Denne øya er stor og har enormt mye å tilby for alle type turister, med andre ord så må du ikke ha barn og badesko for å trives her nei. Vi hadde ikke planlagt noe ettersom vi som sagt egentlig ville til Paros først. Så da vi la til ved havnen i Heraklion overnattet vi på et helt tilfeldig hotell i byen. Morgen etter snublet vi ut av døren med all bagasjen, spiste frokost på en kul cafe som heter Crop! Kan faktisk anbefales om du skulle befinne deg her noen gang, jeg spiste en deilig salat, mens Nico spiste tidenes frokost tallerken, en sånn som ligner på den du plukker deg selv i buffe! Og de har også veganske pannekaker til dere som lar dere friste av det! Flere bilder fra Kreta kommer, ønsker deg en fin torsdagskveld!

//But we are flying home from Crete, so there was no other way around it. I haven't been to Crete in many years, not have I had the urge to travel back here either. But in despite of having thousands of tourists every year and being a popular island in Greece, I do think Crete is a little misunderstood. It actually has a lot to offer for any type of visitor, you dont necessarily have to use crocs or have kids to love it here. We hadn't plan anything, so as soon as our boat touched land in Heraklion, we found a random hotel to sleep for the night. The next day we woke up, brought all our luggage to a cafe to have breakfast, which was Crop. A surprisingly cool place, I had a delicious salad and Nico an amazing breakfast plate like the ones you would make yourself in a hotel buffe. And they have vegan pancakes there as well, for those of you who are interested. More photos from Crete is coming, wish you all a wonderful Thursday night.