MOON ESCAPE TO MILOS

Er det ikke ironisk at vi alle sier vi vil oppsøke de stedene hvor de lokale går, at vi liker å holde oss unna turistfellene også ender vi alle opp på samme plass likevel? Men når sant skal sies så mener jeg det altså only dead fish go with the flow, så derfor fløy vi til Santorini. For å komme oss så nærme som mulig Milos. Stedet jeg har hatt lyst til å besøke en halv evighet. Og nå er vi endelig her.

Isn't it strange how we all want to go where the locals go, but somehow we end up at the exact same location as everyone else? But honestly, I mean it: only dead fish go with the flow. Thats why we flew to Santorini to take the ferry to Milos, an island I have wanted to explore since what feels like forever. And now we are finally here.

Milos er en del av Kykladene på lik linje som Ios, Paros og Santorini. En rampete lillebror av de andre øyene, uten særlig skjeggvekst, men med markerte magemuskler og smilehull på begge kinn. Milos var kjærlighet ved første blikk på alle mulige måter. Vi tok en ferge fra Santorini sin havn Thira halv ni på morgningen og la til på Milos ved elleve tiden. Å finne et sted å bo på Milos var ikke bare bare, det kryr ikke av bo muligheter og i hvert fall ikke nå midt i høy sesongen, men med mye research og litt flaks dukket det plutselig opp en liten leilighet på Airbnb.

Milos is a part of the Cyclades like Ios, Paros and Santorini. A naughty little brother, without any beard, but with well defined abs and dimples on both cheeks. It was love at first sight with Milos, on all levels to be honest. We took a ferry from Santorini around 9 am and arrived in the port of Adamantas right after 11 am. Finding a place to sleep in Milos wasn't the easiest, especially not this time of year. But after a few hours of research a little gem popped up on Airbnb!

George ønsket oss velkommen med et stort smil da han plukket oss opp i havnen. Inviterte oss inn på kaffe og greske kaker da vi kom frem til huset hans og plutselig føltes det som vi hadde kjent hverandre hele livet og at vi hadde kommet for å besøke han og kona Julie fra Irland og ikke for å oppleve Milos. Gjestfriheten til grekerne er upåklagelig, men så er det det å måtte forklare allergier og matvaner som gjør at folk tar et skritt tilbake. Men ikke denne gangen, vi ble vartet opp med fiken fra treet i hagen og varm vegetar lunsj hver dag vi kommer hjem fra stranden for å skifte. Nesten som å være hjemme hos mamma og pappa, bare at George er hakket flinkere på kjøkkenet enn deg pappa, sorry!

George welcomed us at the port, with the biggest smile one could possibly ask for. He drove us home, invited us in for coffee and sweet greek cookies and it suddenly felt like we had known each other the whole life. The same with his wonderful wife Julie from Irland, it suddenly felt like we had come all the way from Norway to visit them! The hospital of greeks is impeccable. The problem is finding a way to explain my diet needs and allergies in a proper and polite way. Lets just say, this wasn't a problem! We came home to fresh, homemade vegetarian lunch everyday, I mean, come on! It was like coming home to my mom and dad, except from that George is a way better chef than you dad, sorry not sorry!

Vi må snakke litt om landskapet på denne øya, for hello det er jo helt ut av en annen verden! Selvom øya er liten, har den ekstremt mange strender og perler av klipper å bade fra. Her finner man alt fra lange sandstrender, til oransje klipper og hvitt månelandsskap. Så sinnsykt vakkert, tørt og fortsatt ganske urørt. Lov meg å besøke denne øya hvis du skal til Hellas, men lov meg også at det forblir mellom oss!

Ok we have to talk about this landscape for a second! I mean, this is out of this world! All though this island is tiny, it has so many beaches and cliffs to swim from! You can find anything from sandy beaches to orange cliffs and white moon landscape like this one above. So extremely beautiful, dry and still a little bit untouched. Promise me to visit this island if you ever plan on going to Greece, but also promise me not to share it with just anyone.