SUNRISE CLIMBS IN OIA

Denne vakre øya er og blir et postkort. Jeg kan ikke si annet enn at byen Oia (utales ia) som ligger så fint og pyntelig på tuppen av øya er et sjarmtroll og en turistmagnet uten like. Vi alle strømmer til som blinde sauer, i håp om å få et snev av solnedgangen for oss selv. Men så står vi der da, side om side med ti tusen andre, bokstavlig talt. Like måpete som den til høyre for oss. For det er jo så vakkert.

This island is a postcard in real life. The view of the iconic whitewashed rooftops in Oia (pronounced ia) is beyond beautiful and there is no doubt why thousands of people gather here everyday to watch the sunset. This town is a charm and its a tourist trap. But there is no way around it, it has to be experienced.

Ja, det er det. Og det er ikke så rart. For alle disse små kalkmalte husene tett i tett oppi høyden over den bratte skråningen er noe for seg selv. Av erfaring så visste vi at solnedgangen fra den siden av øya er vakker, men altfor folksom, så vi tok turen ved soloppgang istedenfor. Og det er jeg så glad for, for se da! Himmelen malte husene lyse lilla, hallo dere kan vi ta 1 minutt stillhet for denne vakre himmelen?

Ive been to Santorini a couple of times before so I know that watching the sunset with a bunch of other people in the most narrow streets in the world is not my thing, thats why we went for sunrise instead. And guys, seriously can we have one moment of silence for this sky? I mean, have you seen such beautiful colours?

Vi (jeg) løp rundt barbeinte i de tomme gatene og klatret opp på takene for å se at byen våknet i det solstrålene presset seg igjennom de greske rutete gardinene. Kjøpte en kaffe og en sjokolade sorbet, som forresten er en utmerket kombinasjon og satte oss ned og nøt solen før det ble altfor varmt og vi hoppet på scooteren tilbake til Kamari og stupte ut i sjøen. For en morgen!

We (I) ran barefoot around the empty streets of Oia and climbed up on the rooftops to watch the sunbeams shine through the greek checkered curtains in the cute tiny windows. Bought coffee and chocolate sorbet for breakfast, which btw is an unbeatable combination and sat in the sun for a while before it got too hot. Then we jumped on the scooter and drove to Kamari and plunged into the sea. What a morning!