9 TIPS FOR THOSE WHO FOLLOW THEIR DREAMS

1. TRUST YOURSELF

Jeg sier ikke at man selv alltid vet best, det er fint med tilbakemelding og at folk som kjenner deg kan gi deg tips og råd. Men hvis du i utgangspunktet plutselig føler deg usikker på noe du egentlig innerst inne vet du vil gjøre og tror du kommer til å klare så hjelper det ikke at folk som egentlig kunne tenke seg å gjøre det samme selv, men ikke tør ytrer sine nevrotiske meninger og skyver sine bekymringer over på deg. Ha troen på deg selv!


2. BUT WHAT IF....

Er man usikker på noe er det så fort gjort å begynne å krisemaksimere det, man tenker "men hva hvis.. det skjer og hva hvis det skjer". Kommer det til å styrke selvfølelsen din å tenke sånn? Kommer du til å komme noen vei med den innstillingen? Er det riktig fokus? Nei. Ta utfordringene som de kommer når de kommer.


3. F*** WHAT OTHER PEOPLE THINK

"Ikke bry deg om hva de andre sier" det har vi vel alle hørt av foreldrene våre gang etter gang gjennom oppveksten? Men det er fortsatt vanskelig ikke sant? Det å genuint ikke bry seg om hva andre mener er lettere sagt enn gjort, spesielt hvis meningen kommer fra noen man er glad i. Men helt serisøst, skal du la noen andre stoppe deg fra å leve det livet du virkelig drømmer om? Skal du droppe det du brenner så innmari for fordi en eller annen nisse synes det er teit? Nei. Vi alle burde jobbe med å gi mer faen, rett og slett.

4. THERE IS NO SUCH A THING AS PERFECT TIMING

Har man en idé man vil dyrke, noe man vil starte, en endring man vil gjøre så er det fort gjort å tenke at det aldri passer. Men sånn vil det faktisk alltid være, for det passer aldri helt å ta en ordentlig sjanse. Derfor må du begynne med en gang og heller ta små skritt av gangen. Ikke la det du ikke klarer å gå en eneste dag uten å tenke på bli forskjøvet og unnskyldt med at du ikke har tid til å gjøre det. There is no such a thing as perfect timing! Begynn idag!

5. THE TRUTH ABOUT COMFORT ZONES

Hvis du vil ha noe du aldri har hatt må du gjøre noe du aldri har gjort. Det er bra å synes at ting er litt skummelt og ubehagelig det betyr at du er tøff og på vei til å gjøre noe litt nytt og annerledes. "Great things never come from comfort zones." Det er utenfor den trygge komfortsonen, det magiske skjer.


6. IGNORE DOUBTERS - SURROUND YOURSELF WITH BELIEVERS

Hvis du jobber hardt for noe, har mye motgang og til tider sliter selv med å se hvorfor du i det hele tatt driver med det du gjør - så er det siste du trenger noen som tviler på deg og lar deg vite det. Å satse på noe eget eller jobbe for seg selv er mentalt slitsomt og man trenger da mer enn noen gang en heiagjeng som minner deg på hvor flink du er uten at du trenger å forsvare deg. Ikke bruk tid på mennesker som trykker deg ned og tviler på deg, vær sammen med de som løfter deg opp og heier på deg! Det gjelder jo generelt i livet, men vil føles spesielt viktig i en slik periode.


7. WORK SMART

Man hører alltid fra folk som har kommet til et viss punkt i livet hvor de er fornøyde med egen innsats og hva de har fått til si at de har jobbet "hardt". Jeg tror det er fordi det er en fin måte og kunne skryte av seg selv på uten at det blir "skrytete", skjønner? Du forsvarer din egen skryt. For hvis man sier man har jobbet hardt, så er det man har oppnådd velfortjent! Men hva med å jobbe smart da? Det hjelper jo ikke å jobbe hardt hvis du legger energi i feil ting, man kan jobbe så hardt man bare vil, men hvis man ikke jobber smart, hva skjer da?


8. ONE THING AT A TIME

Er det en ting jeg er skikkelig dårlig på så er det å jobbe med en ting om gangen. Det er så mye jeg har lyst til, så mange prosjekter jeg har begynt på og så mange ideer i luften samtidig at jeg ikke blir ferdig med noe. Mitt beste tips er å fokusere på en ting om gangen før du går over på neste. Pappa pleier alltid å si at man bare kan bli verdens mester i en ting.

9. WRITE DOWN YOUR GOALS, MAKE A PLAN & DREAM BIG

Å ha mål er viktig, det motiverer og inspirer, en ting vi nordmenn kan lære oss er at det er lov til å drømme stort. Du tenker ikke nødvendigvis stort om deg selv selvom du har store drømmer. Men det er også viktig å ha del mål, mål du når underveis som er realistiske og gjør at du jobber målrettet videre. Er det noe du har lyst til så skriv det ned, lag en plan, gjør research og drøm stort! "If you can dream it - you can do it"

TRUST YOURSELF

Its good with feedback from friends and family who know you well, but if you are struggling with believing in yourself you dont need opinions from people who might be jealous and want to push their negativity and worries over on you. Trust yourself and believe in yourself.

BUT WHAT IF...?

If you want to start something or take a chance, you will most likely start to think about all the things that can go wrong. "What if this happens, what do I do if that happen?" Will thinking like that help your self confidence? Is that they way you should think if you want to do something great? No! Take the challenge when it comes.

F*** WHAT OTHER PEOPLE THINK

We have all heard from our parents that we should not care about what other people think. But is it really that easy? Hell no! Personally I always think "but what would others say". But honestly, who cares? Should we live ourselves like that, based on others opinions? Not taking chances, not following our dreams because someone might think we are weird? Nope!

THERE IS NO SUCH A THING AS PERFECT TIMING

Its very easy to blame whatever you want to do on the timing, "the timing isn't perfect so I better postpone it". Thats one of the lies we tell ourselves if we dont feel like doing something we actually should. But lets be honest, there is no such a thing as perfect timing, so you better start now! Start with one step at a time, and things will start happening!

IGNORE DOUBTERS & SURROUND YOURSELF WITH BELIEVERS

If you work hard towards something and are having troubles with believing in yourself and understanding why you started in the first place. One of the most important things you can do for yourself is surround yourself with the people that gives you good energy and that believe in you. Ignore the doubters and the haters, dont let their negative energy drain you, ever.

WORK SMART

People always tell you that you have to work hard and that they achieved great things because they worked hard. But what about working smart? Of course you will work hard towards something you want to achieve, but its also important to work smart, so you put the energy on the right thing.

ONE THING AT A TIME

One thing I am very bad at is doing one thing at a time. I have so many ideas, projects and things Im working on that I dont get done with any of them. My best tip is focusing on one thing at a time. My dad always say you can only be a world champion at one thing.

WRITE DOWN YOUR GOALS, MAKE A PLAN & DREAM BIG

Having goals is important, it will motivate and inspire you. Dont be afraid to dream big, you won't achieve something big if you dont dream it. Also remember to have small goals a long the way that will help you keep going and remember what you are aiming for. If you have a dream, write it down, do your research and make a plan! If you can dream it you can do it!

THE TRUTH ABOUT COMFORT ZONES

If you want something you have never had, you got to do something you've never done. Its ok do be scared or uncomfortable, that means you are brave and about to make a change. "Great things never come from comfort zones."