HEALTHY VEGAN & GLUTEN FREE BREAKFAST SCONES

I høst en gang kom mamma og jeg opp med en super god scones oppskrift. Som alle med glutenallergi vet så er ikke utvalget for sunne og gode bakevarer veldig stort derfor lønner det seg å eksprimentere på eget kjøkken. Det har vi gjort og her er oppskriften på noen skikkelig gode og crispy frokost scones. De er perfekte til frokost ettersom det blir ca det samme som å spise en havregrøt, og perfekte å ta med til lunsj eller mellommåltid! Du kan også ha på smør, syltetøy eller ost om du vil. Dropper du kanel og rosiner blir det mer som et rundstykke og er da lettere med diverse salte pålegg.

A few months ago my mom and I discovered how to make some very delicious and healthy scones for breakfast. If you are allergic to gluten you know how difficult it is to find good pastries, and that you might as well try to make them at home yourself. These are perfect for breakfast because its like eating oatmeal, and practical because you can bring them for lunch as well. If you like you can use butter, cheese or jam as spread, and if you drop the cinnamon and the raisins its easier with other salty spread.

12 små frokost scones / 12 small breakfast scones

4 dl Glutenfrie havregryn / 4 dl oats
1 dl Kokosmel/havremel / 1 dl coconut flour / oat flour
2 dl vann / 2 dl water
1 neve Rosiner/Tranebær / 1 handful raisins/cranberries
1 ts Kanel / 1 tsp cinnamon
3 ss olje / 3 tbsp oil
1 ss Agavesirup/ 1 tbsp agave sirup
1 ts bakepulver / 1 tsp baking powder
1 ss Fiberhusk / 1 tbsp fiber powder
En klype salt / 1 pinch of salt
1 neve knuste valnøtter / 1 handful crushed walnuts

Slik gjør du: Ta alt det tørre i en stor bolle, deretter tilsetter du det flytende. Rør godt sammen og form små scones med hendene. Plasser de utover et bakepapir og stek dem på varmluft ca 185 grader i 12-15 minutter. La sconesene hvile på en rist et par minutter etter steking. Det er kanskje ikke alle som har fiberhusk hjemme og du må ikke ha det for det å lage sconesene, bare husk at de blir litt mer smuldrete uten at du kanskje må forme dem med skje istedenfor. Det går også helt fint an å bytte valnøtter med andre nøtter og rosiner med tørkede bær. Enjoy! Jeg vil gjerne høre fra dere hvis dere prøver å lage dem!

This is what you do: Put all the dry ingredients in a bowl, add the liquids. Mix it all together and form small scones with your hands. Place them on a baking tray and bake them in the oven for about 12-15 minutes on 185 degrees celcius. Let them cool down for a couple of minutes. If you dont have any type of fiber powder that is fine too, just remember that they might be a little more crumbly and that forming them with a spoon instead might a good idea. You can also use other nuts and dried berries as a substitute for walnuts and raisins. Enjoy! Let me know what you think if you try to make them!