VEGAN AND GLUTEN FREE TACOS

Taco er noe av det beste jeg vet og det har det vel kanskje alltid vært. Blir jeg upopulær hvis jeg innrømmer at jeg er mer fan av den meksikanske varianten enn den "norske"? Da jeg flyttet til New York tok jeg tacoen til nye høyder, vi var ute og spiste meksikansk hele tiden og favoritten falt til slutt på Tacombi i Soho. En fargerik liten garasje hvor tacoen blir servert ut av en food truck, med lyslenker, friske drinker og lun stemning. Helt perfekt!

I love Mexican food, especially tacos! In Norway we have our own type of taco, am I allowed to admit that the Mexican version is my absolute favorite? When I moved to New York I took taco to another level, eating out every other day made Mexican an easy choice and Tacobmi in Soho became my favorite spot. A cute little garage with colorful walls, serving tacos and drinks out of a food truck covered in light chains. The atmosphere is an absolute dream!

I Norge er det mange som holder seg til kjøttdeig, rømme og ost. Jeg vil derfor inspirere de av dere som er klare for å gå ut av tacomfortsonen. Det er så mange forskjellige måter man kan lage taco på, som er like godt, hvis ikke mye bedre enn den vanlige fredags tacoen. Jeg vil også tipse dere om å prøve å bytte kjøttdeigen med svarte bønner en gang i blant, tilsetter du det vanlige taco krydderet du pleier å bruke så kommer du neppe til å merke forskjell. Her kommer tre typer taco du kan lage hvis du vil prøve deg på en vegansk helaften:

In Norway people usually commit to minced meat, sour cream and cheese. I therefore want to inspire you yo get out of your tacomfort zone. There are so many different ways to make tacos, and do you know what? Switching the meat with beans once in a while won't make a difference taste wise if you just add as much of the normal taco mix spice as you usually use. Here you have three types of vegan tacos:

BLACK BEAN TACO
Svarte bønner / black beans
Taco mix krydder / taco spice mix
Rødløk / red onion
Koriander / cilantro
Mango / mango
Cherry tomater / cherry tomatoes

SWEET POTATO TACO
Stekt søtpotet / fried sweet potato
Hummus / hummus
Koriander / cilantro
Chili / chili
Mais / corn
Tomater / tomatoes

QUINOA TACO
Rød quinoa / red quinoa
Avokado / avocado
Lime / lime
Jalapeno / jalapeno
Mango / mango
Tomat / tomatoes

TIPS FOR MAKING VEGAN TACOS

🌮 Hvis du bruker bønner kan du bruke de på akkurat samme måte som kjøttdeig: stek dem i en panne med tacokrydder. Men husk å skylle bønnene godt før du putter dem i pannen, laken bønner ligger i skal helt bort.

If you use beans you can prepare them just as you would with meat, fry them in the pan with some taco spices. But remember to rinse them well first. The liquid they are in, is not good for your tummy.

🌮 Det finnes ingen regler for hvilke grønnsaker som kan brukes til taco og ikke, men det lønner seg å ha en mettende base som "tilsvarer" kjøtt, i mine eksempler over har jeg brukt søtpotet, bønner og quinoa. Men man kan også for eksempel bruke ris, sopp eller linser.

There are no rules for which veggies you can include in your taco and not, but I suggest you find a base you like so they will be as filling as the meaty once. Above I used beans, sweet potato and quinoa, but you might as well use mushroom, rice or lentils.

🌮 Koriander og lime gir det lille ekstra man alltid er ute etter i en smakfull rett. Jeg bruker også alltid jalapeno, chili og mango ettersom smaken blir eksotisk og spicy.

Cilantro and lime are the cherries on top of my taco, but I also always use jalapeño, chili and mango. It gives the perfect exotic taste that I am craving.

🌮 Det har endelig kommet glutenfrie tacolumper på matbutikken i Norge, før tok jeg alltid med meg maislumper fra Usa, men nå finnes det en 10-pack med glutenfrie fra merket Old el Paso i så og si alle matbutikker.

We finally have gluten free tortillas available in Norway, I used to always bring the corn tortillas home from the Us. But now we have it here too.

🌮 Hummus er like godt på taco som guacamole, min hummus oppskrift finner dere her , til taco kan man også tilsette litt ekstra taco krydder i hummusen slik at den får en meksikansk smak.

Hummus taste as good as guacamole on tacos, you can find my recipe here . But if you want to spice it up a bit, add some taco spice mix to the hummus to make it all Mexican and fancy.


Hva må dere alltid ha på tacoen? Del gjerne med meg!

What is the one ingredients you cant eat taco without? Share with me!