10 DOCUMENTARIES YOU HAVE TO WATCH NOW!

Jeg elsker dokumentarer og det har jeg alltid gjort. Jeg liker å lære om ting jeg kan altfor lite om og mer om ting jeg allerede interesserer meg for. Jeg ser mer dokumentarer enn det jeg ser andre filmer og mener uten tvil at dette er en av de beste måtene å få unge mennesker samfunnsengasjerte på. Jeg vet det er mange mennesker som dropper å se diverse dokumentarer fordi de vet innerst inne at de kanskje burde gjøre noen endringer både for seg selv og for planeten, og det eneste de sitter igjen med etter en viktig dokumentar er dårlig samvittighet og frustrasjon, fordi man faktisk ikke vet hva man vil, skal eller burde gjøre. Men lærer man nok om en ting, så er det ingen tvil om hva man vil gjøre. Og vet dere hva, de endringene du velger å gjøre, de betyr faktisk noe! Her har dere ti filmer dere MÅ se! Noen om mennesker, noen om miljø og andre om dyr! Som sikkert mange av dere allerede har skjønt så er jeg altfor glad i dyr og opptatt av deres rettigheter, her er dokumentarfilmen jeg laget om Rhino Poaching for noen år siden, hvis dere ikke allerede har sett den. Jeg håper egentlig at dere har sett endel av disse filmene, har jeg rett? Hvis ikke er det bare å kjøre på med en gang, for dette er viktige saker dere!

I love documentaries, I love educating myself by watching inspiring films and learning more about things I am already passionate about. I watch more docs than other films, I truly mean that this is the best way to make young people aware of different global issues and passionate about certain topics. I know a lot of people avoid watching these types of film, because they deep inside know that they should make some changes in their lives, both for themselves and for the planet. Watching docs might make you feel frustrated, lost and little bit confused, because you want to do something, but you dont know where to start. But if you watch enough of these films, you will do some changes, and those changes, they matter! Here you have ten of my favourite documentaries, some about climate, some about people, but mostly about animals. As some of you might know by now I am very passionate about animal rights, if you haven't already you should check out the documentary I made about Rhino Poaching a few years ago here. So have you seen any of the docs below? I really hope so, but if you haven't, check them out right away! This is important you guys!

Du må se Black Fish fordi den gir deg et perspektiv på dyreparker og akvarier, hvorfor du ikke skal støtte dette og hvordan denne bransjen egentlig fungerer. Before The the Flood fordi naturkatastrofer og globale problemer må understrekes og kastes lys på før det er for sent. Cowspiricy fordi kjøtt produksjonen er så mye verre enn man tror både for oss mennesker og for planeten vår. Earthlings fordi den tar for seg den urettferdige måten mennesker bruker dyr som mat, klær, underholdning, kjæledyr og til forskning. Propoganda fordi det er en film fra et Nord-Koreansk perspektiv om hvordan vi i vesten blir påvirket av Amerikanske massemedier. The True Cost fordi den tar for seg masseproduksjon av klær, rettere sagt "fast fashion", noe som ikke kan snakkes nok om. Human fordi filmen i seg selv er visiulet fantastisk og fordi man får en slags følelse av at kjærlighet og håp finnes verden over og at alle mennesker egentlig er veldig like uavhengig av hvor man kommer fra. Denne filmen er litt langtekkelig, men jeg anbefaler å se deler av den uansett. The Cove, fordi den tar for seg slaktingen av delfiner i den såkalte "Delfinbukten i Japan". Helt forferdelig, men også utrolig viktig! The Ivory Game, fordi dette er et stort problem som Må stoppes, som jeg brenner veldig for, altså poaching av nesehorn og elefanter. Og sist men ikke minst What the Health, som er en skikkelig inspirerende og helsebringende film som absolutt alle burde se og lære av! Hemmelighetene til helseorganisasjoner, ting du ikke vet om maten du spiser og hva som egentlig skal til for å gjøre deg frisk.


You have to watch Black Fish because it will give you a new perspective of animal parks and Sea World, why you never should support it and how this business actually works. Before The Flood because its important to know about global warming and what issues this world is facing. Cowspiricy because the meat production is so much more worse than you would ever think, both for our bodies and the climate. Earthlings because it portrays how humans take advantage of animals to make clothes, food, be entertained and for research. Propaganda because its very fascinating to see how North-Korea explains the American visual and consumption culture. The True Cost because its important to know what fast fashion is, and what we can do to help. Human because its so visually beautiful and it gives you a hope for the future and shows how similar we all are no matter what culture or country we are from. Its a little slow and long. But watch some of it! The Cove because you will be shocked about the animal abuse of dolphins and this horrible cove in Japan. The Ivory Game because this is a big problem we are facing, with poaching and illegal trade of ivory in Africa which has to end! What the Health becase its just a shocking doc about what the health organisations are hiding from us and how you actually should approach your health issues.