HOME MADE SWEET POTATO FRIES

Fries generelt er min absolutt favoritt comfort food. Men det er ikke helt innafor og spise det hver gang man har lyst på det. For det er dessverre litt for ofte. Derfor får man finne andre løsninger som gjør det både lovlig, praktisk og enkelt. Jeg lager ofte søtpotet fries hjemme, det er noe av det enkleste man kan gjøre på kjøkkenet. Det eneste man bør tenke på er at søtpoteter ofte trenger litt ekstra tid i ovnen og at det lønner seg å skjære dem opp i lik størrelse. 

Fries in general is my absolute favorite comfort food. But its not ok to eat it every time I crave it, because that is way to often! Therefor I found another solution, home made sweet potato fries! Its one of the simplest and most delicious things to make at home! All you need to think about is that sweet potatoes need a little bit extra baking time, and its therefor necessary that they are cut into similar pieces. 

mally.jpg

Du trenger / You need
Søtpoteter / Sweet potatoes
Olivenolje / Olive oil
Salt / Salt
Krydder / Spice

Sett ovnen på 200 grader. Dekk en rist med et bakepapir. Skjær så søtpotetene i så tynne strimler som mulig. Sørg for å få nogelunde lik størrelse ettersom du gjerne vil at alt skal være ferdig samtidig. Jeg foretrekker å la skallet være på poteten slik at det blir mer crispy, men de kan helt klart skrelles hvis du liker det bedre. Legg det utover bakepapiret, sørg for at potene ikke ligger helt inntil hverandre, de har da lettere for å bli fuktige. Hell over olivenolje og strø litt salt over, ha også over et deilig krydder hvis du har det liggende. Hvor lenge søtpotetene skal stekes kommer an på tykkelsen på bitene. Men det tar ca mellom 20-30 minutter. Hold et øye med dem og ta de ut når de ser passe crispy ut! 

Start by preheating the oven to 200 degrees celsius. Prepare a baking tray with a baking sheet.
Cut the potatoes into thin slices and make sure the potatoes are about the same size for them to be done at the same time. Place them on the baking sheet, drizzle some olive oil and salt over, you can also add a any spice if you have something you prefer. Try not to place the potatoes to close to each other, for them to come out crispy. How long they need to bake depends on the thickness of the pieces, but its approximately 20-30 minutes. Keep an eye on them to be ready to take them out when you see the crispiness. 

mally.jpg

Når jeg serverer drysser jeg over litt ekstra havsalt og koriander. Både hummus og guacamole er digg å ha ved siden til å dyppe potetene i. Spiser du ost, kan nok Parmesan være godt å drysse over også. Søtpotet fries passer til alt, ved siden av salater, til burger og fisk eller bare som kvelds snacks. Håper det smaker! 

When I serve them I make sure to add some extra sea salt and cilantro. Both hummus and guacamole are good combos if you are looking for a dip. If you eat cheese I bet Parmesan is great to drizzle over before you serve it. Sweet potato fries is perfect with everything, as a side of salad, to burger and fish or as a night snack. Enjoy!