DIRECTION GULLFOSS

mally.jpg

Starten på turen vår var ikke særlig noe å skryte av. Ettersom jeg mildt sagt var i skikkelig dårlig form. Leiebil prisene var skyhøye, vi måtte betale ekstra for å sjekke inn på hotellet før klokken to og fikk bilproblemer før vi omtrent hadde rukket å ta på oss bilbeltet.

We didnt really have a great start on our journey. I felt terribly sick, the price of the rental car was way above what we expected, we had to pay extra for an early check in at the hotel and got car problems before we even had the chance to take on our seat belts.

mally.jpg

Et kjent fenomen her på Island er å få småsteiner i felgen på bilhjulet som etterlater seg en helt ekstrem lyd. Den kan beskrives som en blanding av negler på en krittavle og gaffel mot en tallerken, eller enda verre gaffel mot krittavle. Med andre ord, da vi kjørte gjennom Reykjavik sentrum holdt folk seg for ørene. Det var ganske pinlig.

A well known thing for drivers in Iceland is to get small stones stuck in the wheel of the car. This results in a horrible sound that can be described as something like nails on a black board and a fork against a plate. Or even worse, a fork against a black board. People shut their ears when we drove through Reykjavik downtown, pretty humiliating.

mally.jpg

Tipset vi fikk fra bilutleierne var som følger: kjør drit fort og brå brems, flere ganger. Jasså, takk for hjelpen a dere! Det fungerte altså ikke, så vi endte opp med å måtte snu og finne frem til verkstedet i byen for å plukke ut steinen fra hjulet. Hvordan kan en stein på størrelsen med en Mentos lage en så grusom lyd?

The car company told us to drive fast and then push the break a few times. Wow, what a great tip, not! It obviousy didnt work so we had to turn around and start looking for the garage of the company that was supposed to be somewhere in Reykjavik. When they got the stone out of the wheel, which wasnt bigger than a Mentos we could finally hit the road again!

mally.jpg

Så fort steinen var ute av hjulet og livet vårt, bar det av gårde i full fart innover landet. Vi fikk en boost på humøret da vi så det fantastiske landskapet foran oss. Bratte fjell kledd i mørkegrønn mose og svart lava sand, enorme fossefall, geysir røyk og sildrende elver. Enda bedre var det å se alle de fine dyrene langs veien som uten at de selv vet det må være verdens lykkligste og heldigste dyr. Jeg prøvde å si til kuene at de burde være takknemlig sammenlignet med hvordan deres indiske slektninger har det, usikker på om de tok det til seg.

We got a mood boost when we finally saw the amazing landscape in front of us driving through Pingvellir National Park. Steep mountains covered in moss and black lava sand, enormous waterfalls, smoke from geysirs and flowing rivers. Iceland you are such a beauty! And of course all the animals doesnt make it any worse! I think animals in Iceland might be among some of the luckiest and happiest animals in the world! The nature they live in is so rich, clean and the areas are so huge! I actually tried to explain to the cows we met how lucky they are compared to their relatives in India! Not sure if they actually paid attention..

mally.jpg

Dyrehjertet mitt smelter alltid når jeg får kontakt med frie lykklige dyr. Vi måtte bare stoppe å gå bort å hilse på en gjeng med hester som stod langs veien og gresset. De ville selvfølgelig heller ha gresset på den andre siden av gjerdet. Hvem vil ikke det? Hestene på Island er så vakre, passe i størrelsen og bustete hår, de virker rett og slett lykkelige. Jeg har alltid hatt ekstremt respekt for hester, nærmest vært litt redd. Men jeg trosser alltid frykten for å hilse på dem og ender alltid opp med å ønske meg hest til jul.

My animal heart melts when I get to spend time with free animals like I did in Iceland. We had to stop on the side of road to say hi to some horses that was waiting for someone to give them the greener grass on the other side of the fence. Who doesnt want that right? Ive always had a huge respect for horses, can almost be described as fear, they are so powerful, big and smart. Even though I am a little afraid I always have to greet them. And I usually end up wanting one for christmas.

mally.jpg

Etter å ha kjørt gjennom Pingvellir Nasjonal park kom vi omsider frem til Gullfoss og ble møtt av en fantastisk fin og enorm foss. Den var mye større enn jeg hadde trodd og lå litt gjemt inni landskapet fordi den ligger lavere enn veien vi kjørte på. Vi gikk en tur rundt fossen og trakk inn den friske luften. Hele Island er dekket av det vi i Norge kaller fjelluft. Det er så utrolig friskt og deilig. (og kaldt)

After a few hours driving through the National Park we finally reached Gullfoss. An enormous and beautiful waterfall in the middle of nowhere. It was much bigger than I thought it would be, because it takes place lower in the landscape than one expects. We went for a little walk, taking in the amazing scenery and the fresh air we norwegians would call "mountain air".

mally.jpg

Da solen var på vei ned takket vi for oss og slang oss i bilen på vei hjemover. Til tross for det turbulente været bestemte himmelen seg for å gi oss en skikkelig fin solnedgang i bilen på vei hjem. Med musikk på full guffe og snacks som vi hadde hamstret med oss fra butikken tidligere på dagen ble kroppen fylt med en roadtrip følelse utenom det vanlige.

When the sun was about to set, we jumped in the car and headed back towards Reykjavik. Even though the weather was pretty bad earlier the sky decided to give us the most beautiful sunset behind the mountains that night. Luckily we bought tons of snacks that morning and with loud music beautiful surroundings we had the most amazing roadtrip feeling flowing through our bodies on our way home.