BLACK LAVA BEACH

mally.jpg

Island ser på mange måter ut som verdens dyreste og flotteste filmsett. Hvis vi tenker i Ringenes Herre baner. Det må også være en av de mest praktiske stedene å spille inn en film, hvis man er ute etter å dekke flere årstider på en gang. Øya er kjent for skiftene vær. Man kan våkne opp til sol og blå himmel og komme ut av dusjen til regn og sur vind og spise frokost mens det snør.

Iceland has a nature and a landscape that is perfect for any film production, especially if you like the Lord of the Rings and Game Of Thrones style. Shooting on Iceland must be very convenient if you want to cover more than one season, since you only have to drive an hour before the landscape changes from summer to winter. Iceland is known to be a country with four season within one day. You can wake up to blue skies, take a shower while its raining and eat breakfast when its snowing.

mally.jpg

En av stedene jeg hadde gledet meg mest til å se var Vík. Her ligger nemlig svarte lava strender med enorme steiner, klipper og fjellformasjoner fra en annen verden. Det er så mektig, dystert og vakkert på en gang. Store mørke bølger med brusende hvitt skum slår innover de svarte rullesteinstrendende som ligger langs bratte klipper som både virker truende og spennende. Et fantastisk vakkert sted med andre ord. Det var iskaldt da vi var der og spruten fra havet gjør det ikke akkurat bedre. Tørr ikke tenke på hvor surt det er der om vinteren!

One of the places I was looking forward to see the most was Vík. A place covered in black lava beaches, steep cliffs, huge rocks and rock formations from another world. It was exactly like a pictured it, powerfull, dark, but yet so beautiful! We went for a walk on the beach and watched the huge dark waves crashing onto the shore. The atmosphere there is so threatening, but at the same time so exciting. It was super cold when we were there, cant imagine how cold it would be during winter brrrr.

mally.jpg

Etter en tur langs stranden var vi iskalde og stoppet på en veikro for litt varm kaffe og en mat bit. Jeg er overrasket over det alternativet utvalget av mat på Island. De har jo mer glutenfritt, vegansk og økologisk enn Norge jo! Skal kanskje ikke så mye til men. Vi kjøpte i hvert fall med oss barer, sjokolade, hummus chips, kaffe, fries og masse annet godt som vi trengte på ferden videre mot Jokulsárlón.

After a long walk on the beach we were so cold that we jumped in the car and stopped at the grocery store on the side of the road. We were obviosly desperate for warm coffee and some snacks. I am surprised by the selection Iceland has of gluten free, vegan and organic products, its much better than Norway! It does not take much tho. We bought a bunch of snacks, granolabars, chocolate, hummus chips, coffee, fries and other yummy stuff that we needed to continue our road trip to the Glacier Lagoon.