NIGHT SWIMS IN NATURE

mally.jpg

Noe de fleste forbinder med Island er varmekilder. Små bukter med badevann som bobler og ønsker deg velkommen til en utenomjordisk, men allikevel naturlig fornøyelse. Vi som alle andre hadde den Blå Lagune i tankene da vi dro til Island, men ettersom det må bookes lenge før fordi det fort blir fullt gikk det i glemmeboken. Når jeg tenker meg om nå så var det like greit, ettersom vi fikk oppleve det Islandske ved å bade i varmt vann ute i naturen uansett. Nå føles Den Blå Lagune altfor turistifisert. Istedenfor stoppet vi innom noe langt mer sjarmerende og skjermet i en skråning nærme Skogafoss. Vi hadde kjørt bil hele dagen, ja nærmere ti timer og orket egentlig ikke tanken på å begynne å vandre oppi fjellet for å finne en gammel dam av et basseng, men fy søren så glad jeg er for at vi gjorde det.

When most people think about Iceland, they think about the thermal pools. We like everyone else had the Blue Lagoon in mind when we traveled to Iceland, when we found out that it was fullbooked at first I was disappointed, but then I realized I would much rather experience somthing different, natural and real compared to the touristy Blue Lagoon. And I am so happy we did!

mally.jpg

Vi parkerte bilen, slang badetøyet i sekken og tok beina fatt langs stien på bildet over. Jeg følte alt var tatt ut fra en eventyrbok. Det kan umulig være her det er? En bekk, en sti, små sildrende fossefall, en bratt skråning og femten minutter senere var vi fremme. Et lite basseng og et lite hus i grønn og hvit kalk maling med to tomme liksom-garderober var alt som var å se midt oppi fjellet. Det var ingen tvil, det måtte være her!

We parked the car, threw our bading suits in the bag and started walking up the hill. We followed the trail you see on the picture above and had no idea where we were going. But after a few waterfalls, a tiny river, a steep hill and fifteen minutes we finally arrived. A pool up in the hills next to a tiny green and white house was all we could see. It must be here, we are here!

mally.jpg

Det var ikke det at det var så fint å se på, men hele greia, det at det finnes et slikt basseng midt uti ingenmannsland som folk vet om, er jo bare helt fortryllende. Vi møtte fire-fem stykker som var på kveldstur for å ta seg et deilig varmt bad oppi fjellet. Noe så kult?

It wasnt that it was that beautiful to look at, but the atmosphere there was just magical! Just the thought of that a thermal pool like this exists up in the hills, and people can reach it by a short hike is unreal. It was like a fairytale.

mally.jpg

Seljavallalaug var en av Islands aller første basseng og ble bygget i 1923 for å lære barn å svømme. Det var som å være på et hemmelig algespa, kanskje det er sånn de på Farmen har det, uten at vi vet det? Å ligge langs kanten å se utover i naturen, iskald luft som river i kinnene mens kroppen er god og varm nedi bassenget. Det var nesten litt for godt til å være sant. Og det jeg likte aller best var selvfølgelig at det ikke er noen form for service, inngangspenger, ansiktsmasker osv. Men rett og slett bare et basseng oppi fjellet som ligger der og venter på en ensom vandrer. Jeg anbefaler alle som drar til Island, å stoppe innom her på veien.

Seljavallalaug was one of Iceland first swimming pools, it was build in 1923 to teach people how to swim. I felt like I was on a secret algae spa or something. So peaceful, natural and different. It was late at night so it was cold outside, which made the experience even better. It was calming just to lay there and watch the river floating by. I recommend everyone on their way through Iceland to stop here!

mally.jpg