POSTCARDS FROM DUBROVNIK

mally.jpg

Da klokken ringte hadde den så vidt passert tre og jeg var sikker på at jeg akkurat hadde lagt meg. Ute var det bekmørkt og inne lunt og koselig. Så koselig som kun vi nordmenn kan ha det. Kofferten stod midt på stuegulvet, halvtom. Hodet var tungt og nesa var tett. Blikket til en utslitt jente med to kjeder som hadde snurret seg fast i hverandre rundt halsen møtte meg i speilet. Hei er det du som skal til Dubrovnik? sa jeg til meg selv og hoppet i dusjen. En time senere satt jeg på flybussen med Cornelia ved min side og irriterte meg over en gjeng med fjonge fruer som bare hadde rukket å drikke en latte og spise en halv grapefrukt før de hoppet på bussen i firetiden. Hva skjer med å annonsere frokost ritualene sine på offentlig transport midt på natten? Å for å ikke snakke om å starte med syklubben når alle andre prøver å få de siste minuttene av noe som heter søvn.

The alarm clock rang and I can swear I just went to bed like ten minutes ago. The time was 3 am and my suitcase was almost empty. It was dark outside and I all I could think of was crawling back into bed. I jumped in the shower, gathered all my stuff and an hour later I was sitting next to Cornelia on the bus on our way to the airport. We were going to Dubrovnik!

mally.jpg

Vi kom frem til Dubrovnik i morgentimene og varmen slo i mot oss som en branndør. Da vi var kommet frem til hotellet som var et prakteksempel på hvordan slottet til Skjønnheten og Udyret hadde sett ut hvis det var omgjort til et kollektiv, slang vi bagasjen fra oss og beveget oss ut i gatene. Etter en kjapp men god lunsj gikk vi langs City Wall, som er festningen/borgen som ligger rundt gamle byen i Dubrovnik. Fantastisk fin utsikt og gøy å få en oversikt over byen, men altfor altfor varmt!

We arrived in Dubrovnik early in the morning, it was already really hot and the heat hit us in the face like a fire door when we stepped out of the plane. We checked in to a cosy Beauty and the Beast looking hotel in the middle of the old town of Dubrovnik. After a quick and delicious lunch we walked on the city wall around the old town, such a nice way to start our weekend in this city of red rooftops.

mally.jpg

Selvom vi har hatt en hektisk helg med mye jobb som har gått i et kjør har vi gjort mye moro også! Til tross for at jeg har vært hjemom så har jeg faktisk vært mer i Kroatia de siste to ukene enn jeg har vært hjemme og føler at jeg har fått sett det jeg trenger å se av dette landet på en stund. Jeg gjør derfor om Split guiden jeg holder på med til en mini Kroatia guide og håper at det faller i smak. Jeg er ingen ekspert på dette landet, men velger å dele mine tips ettersom Kroatia blir mer og mer populært som reisemål og det er helt sikkert noen av dere som har tenkt dere hit i nærmeste fremtid! Flere innlegg fra Kroatia er på vei!

Even though we have had a hectic weekend with a lot work its still been really fun! I have actually spent a lot of time in Croatia the past couple of weeks and I have decided to gather all my tips and experiences into a mini guide to Croatia in stead of the one I talked about making from Split. Im not an expert, but I still want to share some of my favorite spots so far. Croatia is getting more and more popular as a holiday destination, so I bet some of you might be going there in the nearest future! More posts from Croatia coming up!

mally.jpg