PALMIZANA

mally.jpg

Det er mange måter å feire bursdagen sin på, det vet alle som har bursdag midt i sommerferien. Det er få som husker dagen for alle er opptatte med å feriere og det blir derfor som oftest alltid en rolig og idyllisk dag. Jeg har fylt år flere steder i verden og husker derfor bursdagene mine godt ettersom de har vært annerledes og unike hver og en av dem. Det er fordeler og ule ulemper ved alt, jeg fikk aldri ta med kake på skolen, men fikk alltid bade på dagen min! 

There are so many ways to celebrate ones birthday, we who are born during summertime know that as a fact. Few people rememeber your birthday, because everyones busy living their vacation life. I have celebrated my birthday many different places in the world and I therefor remeber each and every one of them very well. There are pros and cons about everything, I never got to bring a cake to school, but I always got to swim on my birthday!

mally.jpg

Jeg har blant annet feiret på cruisebåt i middelhavet med dansende kelnere og sjokoladebuffet, på Kypros med barndomsvenner, med et pizzastykke i hånden på Capri, hos familievenner på sørlandet, på båttur i både Norge og Sverige og på hyttetur med venninner. 

I have celebrated my birthday on a cruiseship in the mediterranean ocean with dancing waiters and chocholate buffee, in Cypros with my childhood bestfriend, with a pizza slice in my hand in Capri, at summerhouses along the coastline with family and friends, on boat trips in both Sweden and Norway and on cabin trips with my friends.

mally.jpg
mally.jpg

Denne gangen ble dagen tilbrakt på øyhopping i Kroatia. Med base i Split dro vi til Hvar og lunsjet for så å hoppe på en båt videre ut til de mindre øyene utenfor. Etter anbefaling fra bestevenninnen min ble vi på Palmizana hele ettermiddagen. Vi fant oss en klippe litt unna alle andre og badet og snorklet til vi var salte og sultne. Etterpå ruslet vi bort til en strandbar og bestilte flere småretter, deilig friske drinker og nøt utsikten fra en bukt som kan assosieres med ordet paradis. 

This year I spent my birthday island hopping in Croatia. We took a ferry from Split to Hvar, had a little lunch there before we jumped on a smaller boat to discover the tiny exotic island right outside Hvar. My bestfriend had told me about this place we should see, so we decided to jump off and stay at Palmizana all afternoon. We found a little cliff for ourselves where we could swim, dive and relax. When we were salty and hungry we walked over to a beach restaurant nearby and ordered plenty of small dishes and drinks. We sat for hours looking over the small blue lagoon, what a beautiful place!

mally.jpg
mally.jpg

Vi løp over øya for å rekke den siste båten inn til Hvar igjen. Jeg klarte i kjent stil å snuble så lang (kort) jeg er midt mellom bratte steiner. Og stupte mellom et svensk par som lå fredelig og leste i hver sin bok. Dette var ikke et resultat av et vinglass for mye, men av våte føtter i glatte sko. Kameraet mitt med splitter ny linse fløy et par meter foran meg og inn i en busk. Jeg krabbet rundt meg selv og lette etter tingene mine mens jeg blødde fra albuer og knær. "Hur gikk det med kamera?" kom det fra svensken, mens jeg kavet meg på opp på beina igjen og forsvant bak parasollen hans.

We had to run across the island to catch the last ferry to Hvar. I tripped between two rocks and fell down a little cliff between a swedish couple who were too busy reading their books to even bother. This wasnt a result of too much wine but wet feet in slippery shoes. My camera with a new lens flew a couple of meters and landed in a bush. Bleeding from my knees and elbows I gatherd my things and ran to the dock and thankfully made it back to Hvar!

mally.jpg

Kvelden endte likevel bra med båttur i solnedgangen og rødvin og risotto på en fortausrestaurant i Split. Maten i Krotia er overraskende god, selvom variasjonen ikke er stor for min del så kan de virkelig lage mat! Det gikk for det meste i risotto for min del, men den smakte alltid like godt og viste seg å være en av deres spesialiteter. 23 juli var over på et blunk, da var det bare et helt år til neste gang. Og det er mer enn greit nok.

The night ended pretty well anyway with a boat ride in the sunset and red wine and risotto in a cosy restaurant in Split. The food here is surprisinlgy delicious, even though I am mostly eating risotto, which by the way seems to be one of their specialties. 23rd of July went by super fast and now I have to wait a whole new year, which suits me pretty well.