A STROLL AROUND SPLIT

mally.jpg

Etter Santorini forflyttet vi oss til Krotia og jeg nøt det å være i et nytt og fremmed land sammen med mine nærmeste. Jeg har aldri vært i Kroatia før nå og jeg må si at alt det fine jeg har hørt om dette landet stemmer på en prikk. Både venner og bekjente har snakket varmt om flere av byene og øyene der nede og jeg må virkelig si meg enig, Kroatia er undervurdert! Vi bodde i en leilighet midt i smørøyet av gamlebyen i Split, hos en entusiastisk og merkelig kroater. Vi kunne høre nattens festligheter inn i sengen og se duene sove på naboens taksteiner når vi slo opp de doble mørkegrønne vinduslemmene. 

We traveled from Santorini to Croatia. A country that I have always wanted to explore, but just somehow never did. I have to agree with what friends and family told me about this country, it is for sure underestimated and very beautiful! We stayed in a cosy apartment in the heart of the old town of Split. The location was perfect, everything we needed was right around the corner!

mally.jpg

Vi brukte dagene til å bli kjent med byen, folkeslaget, matkulturen og utforske de ulike øyene utenfor Split. Vi vandret gatelangs i smugene, bøyde oss for klesvasken som flagret i vinden og telte antall porselensfigurer folk hadde i vinduskarmen. Jeg har spist is fra hver bod jeg har gått forbi som har solgt sorbet og gutta spiste pizza. Det var billig, varmt og rent. Kroatia leverte og vi ferierte.

We wandered around a lot to get to know the city, the best way to explore a new place is to just start walking and then find your way back afterwards, without a map of course. We passed charming backyards with laundry swaying in the wind, porcelain figure collections in every windowsill and tiny bookstores and restaurants in the narrow hidden streets.

mally.jpg

En av tingene jeg likte best med Split var at byen ikke er så stor så man fint kan ta seg rundt med bruk av beina i områdene som er verdt å besøke. Stemningen og atmosfæren minner om en krysning mellom Praha og Roma, små torg, brosteinsbelagte gater og is og pizza på hvert hjørne. Fine bygninger, store potteplanter og fortauscafeer. En rolig, men samtidig livlig by!

One of my favorite things about Split is that the city is small enough to get around just by using your feet. Especially the old part of Split. The atmosphere reminds me of Rome, but also somehow of Prague. Split is clean and calm, but still a pretty vibrant city! I love all these cute little cafes that you see on every corner. I ate gelato everytime I found a dark chocolate one (thats my favorite) and the boys had pizza. Just like Italy.

mally.jpg

En av de beste tingene med området hvor vi bodde var at det rett under leiligheten var et lite torg, med flere gode restauranter, en jucie & smoothie bar hvor vi kjøpte forfriskninger hver morgen og et par andre kule steder som fort ble favoritter! Jeg holder på å notere ned anbefalinger og tenker og lage en mini guide til Split om ikke så altfor lenge!

Right outside the apartment we rented there was this delicious Juice & Smoothie bar! We started everyday with a fresh juice, perfect when its already 30 degrees celsius when you wake up and you know you have about two portions of fries thats going down during the day! I will be writing down a few recommendations from Split that I will be posting here soon!