6 AM

mally.jpg

Da vi flyttet inn i dette huset for et par dager siden fikk vi beskjed om at soloppgangen var et must å se fra terrassen vår. Jeg hadde sovet fire timer sammenlagt de to siste nettene grunnet jobb og hyttetur og tenkte at jeg skulle sove langt forbi soloppgangstider den første morgenen. Det gjorde jeg også. 

When we arrived a couple of days ago we were told that the sunrise from our terrace was something we needed to experience. I had a huge lack of sleep due to a cabin trip with friends and late nights at work, and I immediately knew that the next morning wouldn't be it. 

mally.jpg

Men idag tidlig kl 6 kavet vi oss opp og ut, kun fem timer siden siste slurk med rødvin. Vekkerklokken ringte, jeg spratt opp i frykt om at jeg hadde forsovet meg til jobb. Men fikk roet ned pulsen da jeg slo opp den doble tredøren til terrassen vår og så den ferskenfargede feriehimmelen i horisonten. 

But today we crawled out of bed at 6 am, only five hours after our last sip of red wine. When the alarm rang I thought I had overslept to work, but seeing the heavenly peachy sky when I opned the door made me realize this was Santorini and only the second morning of my vacation.  

mally.jpg

Satte på kaffemaskinen som forsåvidt er helt gresk for meg og sikret oss en timelapse av den uforglemmelige himmelfargen. Temperaturen skiftet fra poncho til nattkjole så fort solen kom til synet og kaffekoppen kunne nytes i døråpningen med brisen fra havet i ansiktet. 

We made coffee and turned the camera on for a time-lapse of this unforgettable morning. The temperature changed as the sun came into sight and I could take my poncho of and let the sunbeams touch my sleepy skin. 

mally.jpg

Vi har vår siste morgen i Huset ved havet før vi beveger oss inn til Oia og folkemengden, og den skal nytes med morgenbad, utefrokost og en tur på stranden. Jeg konkluderer med at det alltid er verdt å se soloppgangen uansett hvor vanskelig det kan være å få opp øynene når klokken ringer og at dette forhåpentligvis blir en like fin og rolig dag som i går. 

We are enjoying our last morning in this cave by the beach, before we are heading towards the town of Oia for a steeper living in more crowded surroundings. But first a morning dip, breakfast on the terrace and a walk on the beach. Watching the sunset is always worth the struggle of getting out of bed even though it at some point might seem impossible. 

mally.jpg