HAVE YOU EVER HAD A COFFEE ALONE?

Jeg finner det litt merkelig at noe av det beste jeg vet er noe av det verste andre mennesker vet. Jeg bryr meg fint lite om å sitte på cafe alene, om jeg skal spise eller ei, det spiller ingen rolle. Cafelivet solo er det beste! Man skulle tro det hadde noe å gjøre med at jeg er av den kreative mennesketypen og har vendt meg til New York livsstilen, men jeg har aldri brydd meg om å dra på cafe alene. Hvis jeg sitter på cafe med for eksempel en venninne hender det alltid at kaffen blir kald før jeg rekker å drikke den opp fordi vi skravler mer enn vi puster. Jeg kjenner flere som elsker å gå på cafe alene og enda flere som hater det. Her kommer noen for og mot argumenter for å drikke kaffe alene: 

nyc.jpg

FOR

 • People watching, når du sitter alene har du full rett til å glo på andre mennesker, de vil forstå. Du har jo ikke noe annet å gjøre. 
 • Du kan være på mobilen uten at du er frekk. 
 • Du kan lese boken din. 
 • Du kan bestille hva du vil uten at noen kommenterer det.
 • Du kan slå på tråden til flere du ikke har snakket med på lenge, men ha en kortere samtale fordi du er "busy". De vil høre støynivået i bakgrunnen å forstå. 
 • Du kan overhøre andres samtaler. 
 • Du kan høre på musikk uten at du er frekk eller asosial. 
 • Du kan sitte med solbriller på når du sitter inne. Lettere å spionere på folk og hvem har rett til å dømme deg? De vet jo ikke om du har innbygd styrke i glassene dine eller har fått deg en på trynet? 

I MOT 

 • Folk ser rart på deg hvis du sitter for lenge å glor. Venter du på noen som aldri kommer eller? 
 • Du må spørre noen om de kan passe på tingene dine når du skal på do. 
 • Den dårlig samvittigheten som sniker seg inn hvis du okkuperer et helt bord når cafeen er full, men ingen tørr å sette seg sammen med deg. 
 • Hvis det skulle komme en person som har lyst til å sette seg ned å snakke med deg så er det vanskligere å si nei når man sitter alene. Unnskyldningene kommer liksom ikke på løpende bånd. 
 • Å holde av plass blir plutselig  merkelig når man er alene særlig hvis man ikke har med ting man kan legge igjen. "Unnskyld, men der satt jeg, ser du ikke skyggen min?". 
 • Kaffen smaker bedre når den er varm! 

Nå lurer jeg på om dere liker å dra på cafe alene eller ikke?