4 PLACES TO EAT IN ROME

Selvom dette var mitt første møte med Roma og jeg er alt annet enn lommekjent og spesialist så vil jeg dele noen små matgleder med dere. Fine ting skal deles og kanskje skal du til Roma selv i nærmeste fremtid eller kjenner noen som skal og behøver noen anbefalinger. Vel, her kommer de:

mally.jpg

GINO51
Via della Lungaretta, 85, 00153 Roma, Italia

Denne restauranten ligger i nabolaget Trastevere som er et av Romas hyggeligste nabolag når det kommer til cafe og restaurant livet, særlig på kveldstid. Her finner man haugevis med koselige små matperler og torg med god stemning og folkeliv. Gino51 falt i smak fordi de har en meny som bugner over av deilig italiensk mat med blant annet verdens beste glutenfrie pasta og smakfull rødvin (en Puglia vin, Balia Nera). Restauranten har også vennlige priser, avslappende og kul atmosfære og er helt klart et stamsted for flere lokale i området.

mally.jpg

MAMA EAT
Via di San Cosimato, 7/9, 00153 Roma, Italia

Jeg tør å påstå at Mama Eat har Romas beste glutenfrie pizza. Denne restauranten er helt perfekt for glutenallergikere med reisefølge. De kan lage alt på menyen fra kaker til pasta og pizza uten gluten og laktose. Ikke la deg skremme av det grelle lyset inne i lokalet, sett deg heller til rette på et av fortausbordene og bestill husets rødvin og en ekte hjemmelaget steinovnspizza. Denne restauranten er ikke bare for allergikere og før du vet ordet av det er alle bordene tatt. 

mally.jpg

DELLA PALMA
Via della Maddalena, 19-23, 00186 Roma, Italia


Den absolutt beste gelatoen vi spiste var fra Della Palma . Her kan du velge mellom et titalls istyper, det er faktisk helt umulig å ikke finne noe man liker her.  De har gelateriaer på hvert hjørne i denne byen, men befinner du deg i dette området så anbefaler jeg deg på det sterkeste at du titter innom! Jeg måtte nesten ha tre kuler, en med pistasj, en med kokos og en med sjokolade. Alle disse tre var laget på soya og smakte helt fantastisk godt!

mally.jpg
mally.jpg

GINGER
Via Borgognona, 43-44, 00187 Roma, Italia

Fikk tips fra en av mine beste venninner (@honeyohansen) om å ta turen til Ginger midt i Roma sentrum. Hun er i Roma hver sommer og vet hva hun snakker om og hva jeg liker! Ginger var veldig populært, men vi fikk sneket til oss et bord og ble sittende å nyte et aldri så lite avbrekk fra spis-så-mye-pizza-og-pasta-du-klarer dietten! Jeg bestilte en quionabowl med blant annet asparges, gojibær, erter og spirer og en etterlengtet acaibowl toppet med frukt! Denne restauranten er midt i blinken for både veganere, vegetarianere og kjøttelskere. Her finner alle noe godt å kose seg med! Et trendy sted med en fristende meny og et fargerikt klientell.

mally.jpg