LONG TAILING

Hotellfrokost er herlig, men en aldri så liten frokost-før-frokost på terrassen er enda bedre! Jeg kjemper i mot tidsforskjellen med å lese bøker jeg har hatt lyst til å lese lenge og blader jeg så vidt rakk å kjøpe med meg på flyplassen. Jeg følger med på livsnytere som er på vei hjem fra fest, sjanglende på den varme asfalten mens solen er på vei opp. Latter og rølp blandet med loungemusikk og fuglekvitter. Å som jeg nyter følelsen av å gå ut av et rom fullt av air condition til en varm sommerlig bris og varme soldekkede fliser.

mally.jpg
mally.jpg

Vi har virkelig hatt noen veldig varme dager, og dager som det, er best på sjøen. Derfor leide vi en longtail båt og surfet rundt på bølgene til solen gikk ned. De fineste strendene i Thailand finner man på øyene utenfor, alfor mange paradis å velge mellom. Så lenge sanden er hvit, havet blått og palmene mange så er jeg solgt, og sånn er det jo stort sett overalt her nede. Vi var innom et par strender, badet og lunsjet. Tiden går så fort når man gjør akkurat det man vil, det må være det eneste negative med slike dager.

mally.jpg
mally.jpg

Med solen i ansiktet og vinden i håret seilte vi rundt og speidet etter steder å stoppe og bade. Vannet er så varmt at man knapt merker at man går uti. Mette på pineapple-fried rice dormet vi på den skrøplige båten i bølgeskvulpet. Den retten er forresten min nye favoritt, de fyller rett og slett en varm ananas med stekt ris og grønnsaker, annerledes og smakfull! Det er av den type mat som barn sikkert synes er gøy å spise fordi den ser så kul ut, jeg gikk i hvert fall rett på.

mally.jpg

Da vi hadde satt beina på fastlandet tok vi turen innom noen små markeder og plukket med oss enda en runde med fersk frukt. Jeg bare elsker å få sesongens frukter til en brøkdel av prisen vi betaler for en dhl-shippa hjemme. Vi kjøpte pomelo, litchi, papaya, mango og minibananer. Vi fant også en liten butikk hvor de solgte sorbet is og der så jeg ingen annen utvei enn å smake på både pasjonsfrukt og kokossorbeten. Vi tok en rolig kveld og slang oss ned på en tilfeldig fortausrestaurant for middag. Til tross for det grelle lyset og juleduken var maten helt fantastisk, vi svettet oss igjennom den super sterke curryen og sovnet hos massajedamen på vei hjem.