THE TURQUOISE PATH

Etter langt om lenge og lengre enn langt var vi endelig fremme i tropiske strøk. Thailand er og blir et paradis til tross for store mengder turister med Singha-logo på badetøyet, flørtende kathoyer og en dunst klokakk her og der. Første gang jeg var i Thailand hadde jeg bare vært ni år på denne jorden og kroppen min var ikke i stand til å takle hverken bakteriefloraen eller de luskende kakkerlakkene. Det blonde håret mitt ble dratt i frem og tilbake av blide og nysgjerrige lokale. Skikkelig interessant var jeg der jeg klatret på klippene langs stranden i tarzantrusa med skjell i håret. Dagene bestod av cola på glassflaske, oppblåsbare spekkhoggere og ananas is, ferien fløy av gårde og det gjorde årene også. Bortgiftet ble jeg ikke, men derimot veldig matforgiftet og med en tur/retur Thailand i årene som fulgte sørget jeg for å vedlikeholde dette og er fortsatt salmonellaens nærmeste venn.

mally.jpg
mally.jpg

Etter over ti timer på klappsete sjonglerende på medbrakt mat fant jeg veien ut av flyet og inn gjennom skrankene som vurderte hvorvidt de ønsket denne hovne jenta med elektrisk hår inn i landet. Deilig gange ti var det å slenge seg på hotellsengen etter en altfor god frokostbuffee bestående av sushi, dragonfruit, peanøttsmør og papayajuice. Og enda bedre var det å sette sine føtter i den silkemyke sanden på stranden før solen gikk ned. De turkise omgivelsene lurte den turkise kimonoen min ut av kofferten og det turkise humøret på plass i topplokket. Fargen turkis skal visstnok berolige og gjennopplade energien, og det er mildt sagt akkurat hva jeg trenger nå.

mally.jpg
mally.jpg

En isklad kokosnøtt er min go-to drikke i solen! Det finnes vel ikke en bedre måte å holde seg hydrert på enn naturens egne råvarer? Det er ikke alle som liker smaken og det forstår jeg godt, kokosvann smaker så lite at det smaker mye om det gir noe mening. Bitterheten kan være litt uvant, men sørger du for å drikke den iskald så smaker den mye bedre! Etter en lang gåtur på stranden, mye bading,  litt lesing i skyggen og en deilig lunsj på en tilfeldig restaurant, innviet vi oppholdet med massasje og en aldri så liten middag i måneskinnet.

mally.jpg