TAJ MAHAL: AGRA

Kontrastenes land tok oss godt i mot. Vi rakk ikke lengre enn til visakontrollen før vi fikk nye bekjentskaper som ønsket oss velkommen og hjalp oss med både å få tak i sjåføren vår, og å finne melkefri sjokolade. Etter fire timer på tog, en time i tuk-tuk gjennom Colombo og fire timer i luften var vi omsider i Delhi. Hotellet vi hadde bestilt for natten var alt annet enn det bildene viste, et veldig godt eksempel på hvor mye et bilde kan lyve. Iskalde steingulv, ikke dopapir, et håndkle på deling, søppel fra de forrige gjestene, blått neon lys i taket og så kaldt vann i dusjen at det ble til at vi isbadet. Vi sjekket først og fremst inn på et hotell i Delhi fordi vi skulle sove av oss reisen og gjøre oss klar for vår to ukers roadtrip, men det ble ikke mye søvn på oss. Da klokken passerte midnatt begynte snekkerne i naborommet på jobb. Jeg stod i sengen da borren vibrerte gjennom veggen og inn i øret mitt. Etter mye om og men på telefon ned til resepsjonen sovnet vi omsider og var mer slitne enn uthvilte da vi sjekket ut morgenen etter.

mally.jpg
mally.jpg

Vi startet roadtripen vår med å krysse av en av verdens fineste bygninger på listen. Kjørte tidlig om morgenen fra Delhi til Agra, hvor vi først spiste en spicy indisk lunsj i en halv-koselig hage med røde duker og overivrige servitører før vi tilbrakte ettermiddagen og solnedgangen langs de enorme marmorveggene til Taj Mahal.

mally.jpg
mally.jpg

Taj (krone) Mahal (palass) for et vakkert syn. Et blikk og jeg var forelsket. Et stort hvitt palass av marmor som ble bygget som en grav for yndlingskonen til mogulherskeren Shah Jahan. Hun døde under fødselen av sitt fjortende barn og dette fantastiske bygget ble hennes kirkegård. Taj Mahal var akkurat som jeg hadde forestilt meg bare enda finere. Så majestetisk, rent og vakkert der det ligger midt i det flate landskapet med elven Yamna sildrende forbi. Til tross for enorme mengder turister, nøt vi utsikten og det og i det hele tatt tråkke på det fantastiske marmorgulvet med de bare skitne føttene våre.

mally.jpg
mally.jpg

Duene fløy, japanerne knipset, kuene lå midt i veien og drøvtygde, alt var som det skulle med andre ord. Da solen gikk ned trakk vi oss tilbake til hotellet. Slitne og støvete etter en lang dag med lite søvn og mange inntrykk stupte vi til sengs med room-service menyen og ble liggende. Det kalde vannet i dusjen og temperaturen i nord India på denne tiden av året gjorde sånn at mild ble til spicy og frysninger til svette. Med mango chutney i håndbagasjen og Hunger Games med indiske stemmer ble det god stemning på rom 110. Etter 48 timer på indisk jord har jeg lært at Paneer er ost, vin er mangelvare og Jennifer Lawrence er enda kulere som inder.

mally.jpg
mally.jpg