HINDU WEDDING: JAIPUR, RAJASTHAN

Du har ikke vært i bryllup før du har vært i et indisk overklasse bryllup. 700 gjester invitert til sermonien og 2000 til selve festen etterpå. Her er både kona til naboen til dattern til presten invitert og det var også to hvite gjennomreisende nordmenn. Disse bryllupene varer i fire dager og vi deltok på dag nummer tre som om det var helt normalt. Da vi ankom palasset av et hotell hvor sermonien skulle holdes hadde gjestene danset siden syv om morgenen og var fortsatt like blide og freshe der de vrikket rundt i fargerike fest sareer med knæsj leppestift og merkelige tilgjorte håndbevegelser.

mally.jpg
mally.jpg

Brudgommen ankom palasset først. Utenfor inngangen var det en stor gressplen som var gjort om til festlokale med store gullstatuer, hvite og lilla telt, rødløper, servitører, en haug med mat, tolv overpyntede hester, dansere, band og korps. Etter en times tid med dansing, spilling og spising satte brudgommen fra seg chaikoppen og steg opp på den fineste hesten. Korpset stilte seg opp foran hovedinngangen til hotellet, danserne samlet seg i midten, elefantene stod ferdig pyntet med glitter og neglelakk ved den gigantiske porten, gjestene gjorde seg klare til dans og hestene til marsjen. De brukte ca tre timer på å bevege seg 150 m. Treigt sier du? Ja, det kunne vært ekstremt kjedelig, men de danseglade gjestene, den lystige autentiske musikken og all den overdådige og grelle pynten fascinerte vekk tiden og vips var vi halvveis på vei mot vielsen.

mally.jpg
mally.jpg

Servitørene danset seg gjennom folkemengden balanserende på sølvfat med ferdig starbucks iskaffer og syntetisk mangojucie. Fotografer var fløyet inn fra Filippinene sammen med artiser fra land som var vanskelige å tyde. Det var en egen parkeringsplass for finere biler, brudens familie og venner fikk kun lov til å ankomme i BMW og brudgommens side i Mercedes. Brudgommen satt på hesteryggen med gulldrakt, turban og pilotbriller slurpende på en pepsi gjennom et rosa sugerør mens han gjorde den type dansebevegelser med den ene armen som norske gutter gjør i russebussfasen. Han må ha vært på utveksling.

mally.jpg
mally.jpg

Fest området var pyntet med enorme krukker med hvite og røde roser, en stor scene i gull og rødt, bord dekket til den minste detalj i glitrende pynt til to tusen mennesker, koldtbord med forskjellig vegetar mat og aktiviteter. Vi spottet blant annet et bord med bøker hvor Jo Nesbø stod utstilt. Hva gjør en norsk krimbok på et indisk bryllup? Harry Hole får til mye rart altså, men magedans og nan brød er vel kanskje ikke Nesbøs område? Hva vet vel jeg. Norske kjendiser har en tendens til å bevege seg innenfor alle området når de først når rampelyset.

mally.jpg
mally.jpg

Da fire timer var godt takket vi for oss. Sermonien tok energien ut av både oss og blomsterkransene våre som hang visne og støvete rundt halsen på oss. På vei hjem stoppet vi innom en liten bod hvor de solgte verdens skjønneste hundevalper. Vi fikk øye på dem da vi kjørte forbi og klarte ikke la være å stoppe. Hjertene våre smeltet og tankene skled fra den siden av hjernen som registrerer berusede party indere til der hvor tanker om dyr tar opp meste parten av plassen.

mally.jpg
mally.jpg
mally.jpg