FLOWER MARKET: JAIPUR, RAJASTHAN

India er farger. Farger på blomster, farger på bygninger, fargerike lastebiler, farger på klær. Menneskene er fargerike, personlighetene og karismaen deres er farger. De er røde, gule, oransje, grønne, turkise, rosa, blå og lilla. De smiler, de hilser, de nikker på hodet på den indiske måten og de vinker. De spør, de lurer, de stirrer og de glor. Ikke uhøfflig nødvendigvis, bare veldig annerledes og av ren nysgjerrighet. Hvem er du? Hvor kommer du fra? Var det sterkt? Likte du den? Hva synes du om India? Hvor skal du? Vil du ha denne?

mally.jpg
mally.jpg

Å være på roadtrip føles som en av de beste måtene å reise på. Kontakten man får med de lokale og friheten til å stoppe tiden hvis man ser noe interessant er herlig. Vi reiste fra Agra mot Rajasthan for å begynne reisen vår gjennom denne delen av landet med alle de spirituelle og sjarmerende byene. Første stopp var Jaipur og en av de første tingene vi bega oss ut på var blomster markedet. De har markeder for alt mulig i Jaipur: melkemarked, fruktmarked, skomarked, marked for servise og fiskemarked. Blomstene her er uimotståelige, så vi ble automatisk trukket mot haugene med ulike blomster som skled utover den ellers så søppelfulle plassen.

mally.jpg
mally.jpg
mally.jpg

Hauger med gule, rosa, oransje, hvite og rød blomster lå utover i enorme strisekker og sjal. De lukter like godt som de tar seg ut på bildene og er i utgangspunktet lagt slik at de lokale kan kjøpe med seg mengder til religiøse ofringer og andre tilstelninger. Hver morgen blir det lagt mengder med blomster utover denne plassen og det er virkelig som en godteributikk for øynene. Mellom kuer, matvogner og søppeltårn sitter mennene og lager blomsterkranser i fred og harmoni.

mally.jpg
mally.jpg

Til vår store overraskelse var vi så heldige å bli invitert i et indisk bryllyp! Det var ikke hvilket som helst bryllup heller, det var tydeligvis et av de største bryllupene som noen gang hadde blitt arrangert i Jaipur. Vi kjøpte oss derfor hver vår lekre blomsterkrans på markedet til sermonien. Det er nemlig så og si umulig å måle seg med de altfor vakre indiske damene i fest saree. Bryllupet fortjener et eget innlegg, så det kommer!

mally.jpg
mally.jpg