HOW TO DO A ROAD TRIP THROUGH RAJASTHAN

India er ekstremt stort, man kan bruke flere måneder på å reise rundt i dette landet. Hvor man velger å reise avhenger av hvordan type reise man er på og hvilket klima man er ute etter. Sør i India er det hvite sandstrender, palmesus og bølgebrus. Mens i nord kan det bli nokså kaldt og mindre tropisk. Jeg har bare vært i Agra, Delhi og Rajasthan, men tenkte jeg skulle komme med tips til hva som bør sees og oppleves om en roadtrip gjennom The Golden triangle samt andre byer i Rajasthan står for tur.

JAIPUR
 

Du blir ønsket velkommen til The Pink City av gamlebyen som ligger innenfor en stor rosa port som skiller mellom hvor de konglige og innbyggerne deres kan kjøre igjennom. Gamlebyen er ombringet av trafikk og menneskemylder.  En bazar for hver kategori, en for frukt, en for koppestell, en for klær og en for elektronikk. Jaipur er en by full av rosa arkitektur med masse historie, trafikerte veier og mange innbyggere. Det viktigste å få med seg her er Hawa Mahal, Amber Fort og markedene i bakgatene. Trenger du et hotell å bo på så er Ratnawali - Pure Veg Hotel å anbefale. utrolig hyggelig personale, god mat og fin beliggenhet. Jaipur var faktisk også den eneste byen i Rajasthan hvor vi så elefanter i gatene.

UDAIPUR:

Det er ikke for ingenting at denne byen blir kalt Venice of the East, en sjarmerende, rolig og europeisk inspirert by med små gater, kanaler og friskere luft enn andre indiske byer. Udaipur er byen du kunne ønske du hadde en ekstra dag til i, bare for å hygge deg, fordi den gir deg følelsen av å være på en indisk-europeisk storbyferie. Her anbefaler jeg å ta dagene som de kommer. Rusle rundt i gatene, besøke City palace, spise lunsj langs elven på Jagat Niwas og besøke dyreshelteret Animal Aid som ligger litt utenfor byen. Er du på utkikk etter et hotell så anbefaler jeg hotellet  Pratap Bhawan på det sterkeste. Rommene er koselige, de tilbyr private yogatimer og de har en utrolig kul rooftop hvor restauranten Charcoal serverer deilig indisk mat med fantastisk utsikt utover innsjøen! (Han som driver restauranten viste seg å være svensk til vår store overraskelse)! Er du allerede smålei indisk frokost så ta turen til Jaiwana Bistro Lounge, her får du både havregrøt, yoghurt med granola og pannekaker! Er du på budsjett så kan jeg anbefale en billig, smakfull og hjemmelaget lunsj på Jag Niwas rooftop!

JODHPUR

The Blue City blir denne byen kalt, og blåfargen er til for å holde insektene borte og bygningene kjøligere under de voldsomt varme sommeremånedene.  Her er Mehrangarh Fort et must-see samt markedet rundt Clock Tower hvor du kan finne alt fra håndlagde tepper til frukt, krydder og tupperware. Jodhpur har flere monumenter for spesielt interesserte, men her anbefaler jeg heller å nyte det å rusle rundt i gatene og prioritere en lunsj på Jhankar Choti Haveli og prøve restaurantens Thali som er en slags "indisk-tapas" hvor du får smake på flere spennende retter! Jodhpur har mange fine butikker med vesker, putetrekk, sjal og andre duppeditter, blir du invitert inn og opp i andre etasje hos en forhandler så takk ja! Her har du mulighet til å kjøpe mengder med vakre gjenstander til innkjøpspris! Ankommer du Jodhpur med bil og har mulighet til å stoppe på veien så kan jeg anbefale å ta turen innom Ranakpur Temple. Et veldig vakkert tempel som ligger ca midt mellom Udaipur og Jodhpur.

JAISALMER:

The Golden City er som tatt ut fra midtøsten og tusen og en natt. En liten by ombringet av ørken som kun befinner seg et par timer fra grensen til Pakistan. Meste parten av gamlebyen ligger inni borgen, det hyggeligste er å rusle rundt i smågatene, spise lunsj på en av restaurantene med takterasse og utsikt utover byen, her kan jeg anbefale Free Tibet. En utrolig hyggelig restaurant med fantastisk utsikt og deilig mat! En morgentur langs elven Gadsisar er også å anbefale, ettersom de små husene i elven og duene som danser rundt dem i vinden er et ekte weheartit-moment.
Er du på utkikk etter reisegaver så kan Jaisalmer være byen å kjøpe med seg en fotlenke eller ti i? Flere av kvinnene både ved elven og ved inngangen til borgen har vakre smykker. Her kjøpte jeg både fotlenker og et utrolig kult headpiece!
Killa Bhawan Lodge kan jeg anbefale som overnattingssted. De har en utrolig fin rooftop med sjarmerende interiør og utsikt utover gatene og borgen!

DESERT CAMPING

 En liten teltur i ørkenen er heller ikke noe å utelukke selv for den mest uerfarne camperen. Landsbyene i ørkenen utenfor Jaisalmer har alle standarer av campinglivet, så selv den mest fisefine kan finne en tilfredstillende camping-metode for en natt eller to. Å se solnedgangen fra sandynene, sitte rundt et bål å spise ordentlig hjemmelaget curry, sove i telt nærme grensen til Pakistan og oppleve magedans og folkemusikk er noe jeg sent vil glemme. Dette er en fantastisk opplevelse, men vær så snill å la være å ri på kamelene. Gi dem heller en klem!

PUSHKAR

En spirituell perle i Rajasthan. For en fantastisk sjarmerende liten by! Hele atmosfæren i Pushkar er svevende og det å rusle i de små gatene i denne byen er veldig annerledes fra de andre byene i Rajasthan. Pushkar er byen for backpackere, yoga entusiaster, religiøse og andre fargerike sjeler. Her kan du gjøre yoga på steder som Yoga Garden, spise fresh mat på Natures Blessing og Honey and Spice, kjøpe klassikere du lenge har hatt lyst til å lese i bokkioskene og observere velsignelser ved den hellige Pushkar Lake. Byen har også mange smykke butikker med fantastiske ringer til en billig penge og vil du ta hennatattovering er Pushkar stedet! Ikke glem å besøke et av Indias aller helligste templer, Brahma tempelet ligger midt i byen er en perfekt avslutning på en tur langs elven!

AGRA/DELHI

Delhi og Agra er akkurat sånn man ser for seg større indiske byer. Trafikkerte, møkkete og hektiske, men så har de disse verdens kjente monumentene man bare MÅ se. Vi dro til Agra for å se Taj Mahal og Agra Fort. To fantastiske kunstverk som helt klart er verdt å se når du først befinner deg i India.  I Delhi besøkte vi Raj Ghat som er Mahatma Gandhis minnesmerke, Jama Masjid som er en av Indias største moskeer, India Gate (Indias triumfbue) og Lotus tempelet. Vi ble også tatt med rundt på forskjellige politiske monumenter, men personlig føler jeg at de fire tingene nevnt over er det viktigste å få med seg. Lotus tempelet er bygget i hvit marmor og har fantastisk arkitektur!

India har så mye å by på av spennende historie og flotte monumenter, men husk å ikke la denne to-do listen ta helt overhånd. Ja, det er helt klart ting man burde se når man først er i India, men det er like viktig å prioritere det å forsvinne i mengden i smågatene og nyte den fargerike kulturen du er så heldig å få oppleve!