ANOTHER FORT: JODHPUR, RAJASTHAN

mally.jpg
mally.jpg
mally.jpg

Det er noe som rører ved meg med disse voldsomme bygningene fulle av utskjæringer og historie. Å vandre gjennom trange ganger og plutselig befinne seg i overdådige soverom eller kammerpikenes kott er spennende. Det ligger hemmeligheter, skandaler, sjalusi, kjærlighet, krig og død i luften og jeg blir ekstremt tung i hodet av å gå rundt i labyrinter som dette. Det er så mye som ligger i veggene her at hvis man er litt ekstra sensitiv så kjenner man det i hodet med en gang! Det er slike fort, palasser og templer i alle byene vi besøkte, listen med ting å se er endeløs! Det er alltid vakre detaljer, enorme gudestatuer og fargerike dører å få øye på. Byene i Rajasthan har imponerende arkitektur og veldig spennende historie! Etter å ha besøkt Mehrangarh Fort som ligger til pynt på toppen av den blå byen sa vi oss ferdige med turistøkten og søkte dekning i gågatene blant bodene med smått og godt.

mally.jpg
mally.jpg
mally.jpg
mally.jpg

Den blå byen var like fin som jeg hadde håpet, bare enda mer fargerik. Turkise vegger får meg til å smile og når dørene er lilla og markedene rosa kan det umulig bli bedre. Vi skulle bare ta en snarvei til frukt markedet og befant oss plutselig midt oppi en parade, det var ikke få mennesker der for å si det sånn. Til tross for menneskemengden var det ganske enkelt og finne Willy. En smule malplassert og blek stakk hodet mitt opp av tua desperat etter å finne en utvei mellom svette armhuler og stirrende smågutter. Paraden vi plutselig var en del av dreide seg om å stoppe barnearbeid, så vi gikk fra å være irriterte over menneske kaoset til imponerte over oppmøtet.

mally.jpg
mally.jpg
mally.jpg
mally.jpg