ANIMAL AID: UDAIPUR, RAJASTHAN

Kuene i India må ha det ganske så bra, var min første naive tanke da jeg satte beina på Indisk jord. Jeg tok dessverre feil. Hvis man ser bort i fra standaren i dette landet så virker det som de fleste dyrene som vandrer gatelangs har det helt ok. Som nordmenn får vi vondt i hjertet av å se valper vaklende i veikanten, kuer som spiser av søppelkasser og løshunder som mangler et bein eller to. Det er og blir feil i vårt hode, som er vant med å se grønne "Freia bilder" og rene hunderaser. Da jeg kom over Animal Aid sin Instagramprofil ble jeg med en gang utrolig fascinert, jeg gikk inn på nettsiden deres og leste flere av historiene og bestemte meg for at dette var en grunn nok i seg selv til å besøke fantastiske Udaipur.

mally.jpg
mally.jpg

Vi ble godt tatt i mot av engelske Wasp som jobber frivillig på shelteret. Han viste oss rundt og vi tilbrakte formiddagen blant sårede, påkjørte, syke, mishandlede og uheldige sjeler. Jeg gikk rundt med klump i halsen og tårer i øynene, så mange uskyldige skapninger utsatt for urettferdigheter. Dyr som har blitt mishandlet med ståltrå gjennom kroppen, slått. jaget og forlatt satt å skalv med kroppen full av sår. Det gjorde forferdelig vondt i dyrehjertet mitt å se og høre alt dette.  Det var en del hunder som var blitt påkjørte av tog og som derav var lam i halve kroppen. De slepte seg rundt og var klare for kos, fortsatt tillitsfulle og kjærlige til mennesker, til tross for hvordan de har blitt behandlet tidligere.  Flere hunder hadde fått hudsykdommer og derfor blitt jaget bort og slått av mennesker som er redde fordi de mister pelsen og derfor ser "stygge" og "farlige" ut. Hunder med leukemi som ikke vet at de er døende kom bort og dyttet snuten mykt langs leggene mine, mens de så på meg med håpefulle store øyne, skrukkete hud og null pels. Blinde hunder som ikke klarer seg alene lå rolig i skyggen og tok en etterlengtet og trygg nap, etter et liv på gaten i trafikk og panikk uten øyne til å guide dem.

mally.jpg
mally.jpg

Esler med brukne bein haltet etter oss, kuer med amputerte bein skyndte seg til matvognen ved lunsjtid, duer med brukne vinger satt på rad og rekke og valper med rabies og mangel på mat ble vaksinert og behandlet på eget område. Vi fikk høre så mange forferdelige vonde historier av Wasp. Hvordan kuene spiser seg syke på søppelet fordi de ikke har beiter å gå på, de hadde fisket ut 15 kg plastikk av en kumage, men dessverre dør de aller fleste. I følge religionen er det ikke lov å ta livet av kuer så de må dessverre dø en langsom og smertefull død. De hadde flere kuer liggende på sterke smertestillende som kommer til å dø før eller siden.  De har det helt forferdelig, men denne organisasjonen gjør alt i sin makt for at dyrene skal ha det bedre.

mally.jpg
mally.jpg


Animal Aid sørger ikke bare for at dyrene har det bra. De sørger for likestilling blant menn og kvinner i arbeid. De ansetter begge kjønn og sørger for likelønn, og ansetter også arbeidere med funksjonshemninger som vanligvis ikke ville blitt ansett som arbeidsdyktige. Denne fantastiske organisasjonen er startet av en amerikansk familie på tre. En mor, en far og en datter med hjerter av gull driver dette shelteret på fulltid og sørger for at gatedyrene i Udaipur har en fremtid. De tar inn alle mulige dyr, alle liv betyr like mye! Akkurat for øyeblikket har de ca 400 dyr, og får inn rundt 20 nye hver eneste dag! Det er en enorm kostnad å drive et senter som dette, de setter derfor utrolig stor pris på frivillige som hjelper til enten det er noen timer innimellom eller opphold over lengre perioder. Donasjoner er også selvfølgelig utrolig viktig, som i alle frivillige organisasjoner, så har du en slant ekstra og et stort dyrehjerte så kan jeg gå god for at pengene går til rett formål.

mally.jpg

Å være vitne til organisasjoner som er 100% tilstede for å gjøre en forskjell er helt utrolig. Det finnes så altfor mange baktanker i verden av frivillig arbeid, så å få oppleve et team med så fornuftige, omsorgsfulle og kule mennesker er helt fantastisk! All respekt til mennesker som vier livet sitt til å hjelpe andre!